Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pirelli představuje rotoped ve tvaru pneu F1. Stylovka do domácího fitka stojí i 210.000 Kč

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Futuristický rotoped Ciclotte Bike se inspiruje pneumatikami Pirelli pro vozy formule 1. Nejde jen o designovku, v útrobách má moderní techniku.

Pokud fandíte F1 a máte doma či na zahradě místo pro stylový rotoped (a našetřenou nějakou tu kačku bokem), dost možná vás následující řádky budou zajímat. Během festivalu Milan Design Week bylo totiž představeno první kolo Ciclotte od značky Pirelli vyrobené společností Multi Design. Jde o designovku, která se vyznačuje prvky odvozenými z motorsportu.

Od tradičních rotopedů se tento odlišuje řadou různých prvků. Předně má tvar jednoho kola, které je koncipováno tak, aby věrně napodobovalo pocit z jízdy na silničním kole. Má převod s několika převodovými poměry, systém elektromagnetického odporu či rám, který se dokáže při sešlapávání pedálů bočně ohýbat.

Video se připravuje ...

Nechybí ani propojení přes Bluetooth, díky kterému si při jízdě můžete navodit příjemnou atmosféru, zúčastnit se nejrůznějších tréninkových programů či výzev pro vícero uživatelů.  Kolo nejenže se snaží být ergonomicky odladěné, ale vsadilo i na kvalitní materiály – karbon a ocel. Výrobce říká, že je koncipováno tak, aby bylo pýchou vašeho fitka, ale i stylovým doplňkem domácího interiéru.

Možná jste si už všimli, že tato edice kopíruje vzhled pneumatik používaných na monopostech F1. Vybrat si můžete z pěti barevných provedení (těch, které mají i samotné pneumatiky) od tradiční trojice bílá, žlutá červená, až po zelenou a modrou, které vozy F1 obouvají za přechodných, resp. deštivých podmínek.

Žlutá a červená verze rotopedu byla poprvé vystavena minulý čtvrtek v italských hotelech a buticích. Že chcete mít jeden takový stroj doma i vy? V závislosti na zvoleném provedení a výbavě si připravte v přepočtu od 174 do 210 tisíc korun. Pokud ale necvičíte zas až tak často, možná vám jako ozdoba domácnosti poslouží jen samotná pneumatika vozu F1. Navíc ušetříte! Kompletní sada vyjde zhruba na 39.000 Kč.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme