Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Česká dražba kalendáře Pirelli 2023 skončila na nejnižší částce za posledních 10 let

Ondřej Mára
Diskuze (13)

On-line dražba již 49. edice tradičního kalendáře Pirelli vynesla nejnižší částku za posledních 10 let. Důvody nejspíš netřeba dlouze hledat.

Nový kalendář Pirelli pro rok 2023, který s vybranými modelkami nafotila renomovaná fotografka Emma Summerton, jsme si představili před pár týdny. Nyní se však společnost Pirelli pochlubila informacemi o jeho on-line dražbě, která probíhala prostřednictvím iDnes.cz.

Jediný výtisk kalendáře Pirelli určený pro Českou republiku byl nakonec vydražen za částku 70.000 Kč. Jak přitom dodává tisková zpráva, jde o nejnižší částku za posledních 10 let. Ostatně v uplynulém roce se kalendář vydražil za 183.000 korun, v roce 2020 za 111.000 korun. V roce 2021 se kalendář kvůli pandemii nepřipravoval.

Video se připravuje ...

Na celkové hodnocení letošního roku je ještě trochu brzy, prosinec je typicky ‚nejštědřejším‘ měsícem na dary pro dobrou věc, ale inflace a ceny energií už se projevují jak na schopnosti obecně štědrých a solidárních Čechů finančně přispívat, tak na úbytku firemních dárců neziskovému sektoru,“ říká Zdeněk Vacl z Pirelli.

Výtěžek aukce tradičně směruje na pomoc pacientům Masarykova onkologického ústavu v Brně, kam už společnost Pirelli přispěla částkou 4,6 milionu korun. Historicky nejvyššího výtěžku aukce mělo být dosaženo v roce 2007, konkrétní částku ale tisková zpráva neprozrazuje.

Video se připravuje ...

Vítězem aukce se stala společnost Ribo, která se do ní zapojila poprvé a pro účast se rozhodla teprve v den konání aukce. Nadace Agrofert pak k částce získané dražbou přispěla částkou 110.000 Kč, aby se pomoc dostala k více pacientům. Za vybranou částku by měly být pořízeny antidekubitní matrace, které slouží jako prevence proleženin.

Dnešní doba plná nejistoty ohledně budoucnosti charitě přirozeně nesvědčí. Tím větší poděkování si výherce i ostatní účastníci aukce zaslouží. A tím více jsme rádi, že i letošní aukce velmi konkrétním způsobem pomůže pacientům i personálu, který se o ně stará,“ řekla ředitelka Nadace Agrofert Zuzana Tornikidis.

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Doporučujeme

2. 1. 2023 13:31
Není se čemu divit.
Kalendáře Pirelli byli vždy kvalitní. Toto je docela úlet. Možná se to někomu líbí, ale nechtěl bych to mít ani v šuplíku.
31. 12. 2022 14:00
Svět se v pr..l obrací
Za dětské kresby nebo fotky obyčejně hezkých normálně se usmívajících holek by se vydražilo rozhodně víc. Podepsat se pod takový eklhaft chce velkou míru sebevědomí, odhodlání a nevkusu. Není to dobré ani na zátop.
20. 12. 2022 10:01
Tak letošní ročník je opravdu...
...totální děs-běs, ty fotografie jsou totiž vysloveně odpudivé. Vrcholem tohoto nevkusu je ta přetékající černoška... :-O :-( :no:
Avatar - Stejsn
19. 12. 2022 07:48
"Důvody nejspíš netřeba dlouze hledat."
To opravdu netřeba.
Avatar - Mokrous
18. 12. 2022 21:28
A diví se někdo?
Aby mi bylo blbě, stačí sníst prošlej vlašák a nemusím si kupovat pestrobarevný vorvaně za šílený prachy.