Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Planý poplach! Koncept Hyundai N Vision 74 do sériové výroby nepůjde

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Původní zprávy z domácího území automobilky pravděpodobně nebyly založeny pravdivých informacích.

Minulý týden dorazila z korejského magazínu Money Today zpráva, že se během 27. května, kdy měl Hyundai plánovat akci s názvem “Pony Day”, měla představit sériová verze vozu Hyundai N Vision 74, který měl obdržet jméno Pony Coupe po téměř 50 let starém předchůdci. 

Hyundai však tuto zprávu údajně dementoval s tím, že kromě toho, že se nepředstaví žádná sériová varianta modelu N Vision 74, není v plánu ani “Pony Day”. To může být samozřejmě škoda, protože koncept zaujal automobilový svět svým futuristickým designem a také kombinací pohonu na vodík s elektrickou baterií. 

Till Wartenberg, viceprezident Hyundai N Brand Management and Motorsport na začátku letošního roku prohlásil, že jeho snem je vidět koncept N Vision 74 v sériové podobě. “Mým osobním přáním je dostat toto vozidlo do sériové produkce. V první řadě to vyžaduje velkou investici, ale pokud bychom toto vozidlo viděli v reálu a lidé si ho kupovali, byl bych velmi šťastný,” řekl Wartenberg.

Video se připravuje ...

Na to si budou muset nejen Wartenberg, ale i fanoušci korejské automobilky nechat zajít chuť. Pro ty se ale blíží premiéra sportovního modelu Ioniq 5 N, který se stane prvním elektrickým vozem z divize Hyundai N. Ioniq 5 N je ve finální fázi vývoje s oficiální premiérou v červenci letošního roku. 

Ale zpátky ke konceptu N Vision 74. Jsme zvědaví, zda se 27, května nějakým zajímavým způsobem hnou ledy a Hyundai přijde s něčím zajímavým. České zastoupení korejské automobilky nám prozradilo, že již velmi brzy se můžeme těšit na nový koncept pod vedením Giorgetta Giugiara. Bude to právě onoho 27. května?

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
19. 5. 2023 18:05
Konečne
nádherné EV a oni namiesto toho pustia na trh ten hnus.