Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Platy v automobilce Škoda Auto letos zřejmě výrazně neporostou

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
Odbory ve Škodě Auto letos při kolektivním vyjednávání nebudou vyžadovat skokový nárůst mezd, řekl na tiskové konferenci předseda odborů Kovo při Škoda Auto Jaroslav Povšík.

Při současném vyjednávání už se ve Škodě obě strany dohodly například na benefitech pro zaměstnance nebo pracovním kalendáři. O mzdách se bude vyjednávat v tomto čtvrtletí, nová kolektivní smlouva bude platit od dubna. Podle Povšíka v některých firmách odbory navrhují i pokles mezd. "My říkáme, že nepůjdeme na minus," řekl Povšík a dodal že letošní návrh odborů na růst mezd nebude jistě skokový. Automobilka se podle mluvčího Jozefa Baláže do uzavření kolektivní smlouvy nebude k výsledkům jednání vyjadřovat.

Kolektivní vyjednávání začalo také v japonsko-francouzské automobilce TPCA v Ovčárech u Kolína. Odbory tam požádaly firmu o zvýšení tarifních mezd zaměstnanců o 12 procent. Firma s požadavkem nesouhlasila, navrhla navýšení mezd přibližně o 2,2 procenta, což by znamenalo přibližně o 600 korun vyšší plat. V TPCA se po minulém kolektivním vyjednávání zvýšily tarifní mzdy většině zaměstnanců o zhruba 490 korun.

Průměrná hrubá mzda na dělnických pozicích byla loni ve Škodě Auto přibližně 33.000 korun, v TPCA to bylo asi 29.000 korun. Nová kolektivní smlouva má v obou automobilkách platit od dubna, zpravidla je firmy uzavírají na jeden rok.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
8. 2. 2014 13:10
Re: PLATY VE ŠKODOVCE JSOU PŘEPÁLENÝ AŽ DOST !!
na to jaký spalovací kraksny tam dělaj a roky za vocas nás tahaj.

VÍC ROBOTŮ, MÍŇ VOTROKŮ !!

[odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]

>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
6. 2. 2014 11:04
Re: PLATY VE ŠKODOVCE JSOU PŘEPÁLENÝ AŽ DOST !!
Tak 16000 za sezení na vrátnici je docela dobrej plat >:D
Avatar - Rubb
6. 2. 2014 06:35
Re: PLATY VE ŠKODOVCE JSOU PŘEPÁLENÝ AŽ DOST !!
Strejda tam umývá záchody, že má 16tis??? >:D
Jinak ty platy jsou ok, kdo nedělal v automobilce, nezkusil si na vlastní kůži TPS neví, co to je... Ale líbí se mi, jak se taktně mlčí o těch vydřiduších z dua Hyundai/Kia. Ale naštěstí jsem slušně finančně zabezpečen, takže si nemusím kupovat každé 3 roky tu naleštěnou bídu, vyrobenou za otrocké peníze z koncernu H/K... 8-s
5. 2. 2014 17:33
Re: PLATY VE ŠKODOVCE JSOU PŘEPÁLENÝ AŽ DOST !!
Proti komu? Proti nikomu nic nemam :-) jenom konstatuju, ze 33 hrubyho na delnicke pozici je luxus.
5. 2. 2014 17:32
Re: PLATY VE ŠKODOVCE JSOU PŘEPÁLENÝ AŽ DOST !!
33 tisic je uvedeno v clanku. No...za 16 hrubyho bych asi ani nevylezl z postele >:D