Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pneumatika Sava Cargo 4: Pro návěsy

Ivo Semrád
Diskuze (1)
Nová pneumatika Sava Cargo 4 nahrazující současný typ Cargo C3 Plus by dopravcům měla přinést výhody ve čtyřech hlavních oblastech.

Přední jihoevropský výrobce pneumatik Sava Tires odhalil novou pneumatiku Sava Cargo. Typické návěsové obutí má ve srovnání s předchůdcem vylepšenou univerzálnost, přilnavost na mokru, odolnost a protektorovatelnost. Plášť Cargo 4 nahrazuje Cargo C3 Plus a dovršuje nabídku společnosti Sava pro celou jízdní soupravu. Navazuje tak na obutí Sava Avant 4 na řízenou nápravu a Sava Orjak 4 na poháněná kola.

Pneumatika Sava Cargo 4 o rozměru 385/65 R 22.5 nabízí provozovatelům flotil zlepšenou přilnavost na mokru, což ji činí bezpečnější. Přináší s sebou rovněž větší odolnost a v neposlední řadě také vysoký stupeň protektorovatelnosti při zachování velmi konkurenceschopné ceny. Za vylepšené klíčové vlastnosti pneumatiky Cargo 4 jsou zodpovědné její nová směs a nová kostra.

Nová směs běhounu nabízí lepší odolnost proti průrazu i zavrtávání kamínků a následnému poškození, což pneumatiku dělá univerzálnější. Nová směs rovněž zajišťuje o deset procent lepší přilnavost na mokru ve srovnání s předchozí generací a dosahuje nyní na evropské hodnocení B v přilnavosti na mokru. To je o jeden stupeň lepší, než tomu bylo u Cargo C3 Plus. Díky střední vrstvě zabraňující přehřívání, zůstává valivý odpor na hodnotě C a hlučnost na 70 dB, jež odpovídá označení jednou černou vlnkou.

Dezén běhounu nové pneumatiky Sava je stejný jako u její předchůdkyně. Interní hodnocení a zpětná vazba od zákazníků potvrdily, že pneumatika disponuje výbornými výkonnostmi parametry zahrnujícími rovnoměrné opotřebovávání a nízký valivý odpor. Vylepšená konstrukce kostry zabezpečuje vysokou ochranu oblasti koruny, čímž je dosažena dlouhodobá odolnost a dlouhá životnost pneumatiky.

Zlepšená konstrukce kostry společně s novou běhounovou směsí zajišťují pneumatice Cargo 4 vynikající protektorovatelnost. Se všemi těmito charakteristikami se stala nová pneumatika Sava Cargo 4 univerzální pneumatikou, která je schopná operovat v dálkové i regionální dopravě, ale také na nezpevněných silnicích, jako jsou například staveniště.

Dezén pneumatiky Avant 4 zajišťuje vyvážené rozložení tlaku, nízké a rovnoměrné opotřebení. Velká hustota hran napomáhá k dobré přilnavosti na mokru a díky speciální konstrukci kostry se plášť při jízdě méně zahřívá, což napomáhá k jeho lepší odolnosti. Vysoké množství odolné pryže zajišťuje značný kilometrový proběh. Další výhody vycházejí z pevných ramenních žeber, jež napomáhají k lepší ovladatelnosti a příčné stabilitě. Širší běhoun přispívá k vyššímu kilometrovému proběhu, výborné trakci i brzdění. Nízká hlučnost a vysoká úroveň odolnosti jsou dalšími přednostmi pneumatiky.

Pneumatika Orjak 4 poskytuje dobrou trakci, jisté brzdění na mokru a vysoký kilometrový proběh. Dalšími výhodami jsou zvýšená odolnost díky omezenému zahřívání a rovnoměrné sjíždění. Nízká hlučnost a nízký valivý odpor jsou dalšími charakteristikami této pneumatiky.

Stejně jako všechny ostatní aktuální modely nákladních pneumatik Sava je také nová Cargo 4 o rozměru 385/65 R 22.5 plně prořezávatelná. Nová směs a kostra umožňují také její lepší protektorovatelnost.

Ivo Semrád
Diskuze (1)
16. 2. 2015 09:40
tak snad
...to bude lepší jak předchůdce, hlavně, že vyslyšeli kamioňáky a servisy a dali novou kostru, protože u té minulé to byla trága...