Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Po většině vyhrazených pruhů pro MHD v Praze již mohou jezdit motocykly

ČTK
Diskuze (16)

Po naprosté většině pruhů vyhrazených pro MHD v metropoli již mohou jezdit i lidé na motocyklech a skútrech. Novinářům to řekl náměstek pražského primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

Dopravní značení, které je nutné pro vstup opatření v platnost, je podle něj umístěno na 95 procentech silnic a chybí jen u těch, které se opravují.

Přesný přehled vyhrazených pruhů v Praze naleznete v interaktivní mapě na stránkách Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy (ROPID). I nadále také platí, že motocykly a skútry mohou parkovat v zónách placeného stání zdarma po celé Praze.

Změna podle vedení města umožní plynulejší a bezpečnější provoz. Motocyklisté a jezdci na skútrech často využívají pruhy k předjíždění kolon, kdy se pak řadí zpět do jízdních pruhů mezi auta. Tyto manévry, které jsou často nebezpečné, nové opatření omezí, čímž se podle Hřiba sníží riziko nehod. "Předpoklad je, že MHD to zpomalovat nebude, protože motorky nejezdí nijak zvlášť pomalu," dodal náměstek.

Video se připravuje ...

Loni přibylo v Praze 4,4 kilometru vyhrazených jízdních pruhů, jejich délka se tak prodloužila na 66 kilometrů. Pruhy chce město rozšiřovat i do budoucna, prověřuje mimo jiné možnost jejich zřízení v Českobrodské ulici mezi zastávkami Blatov a Na Vaňhově, v Horoměřické ulici v celém stoupání z Šáreckého údolí k zastávce Bořislavka a v Náchodské ulici od hranice Prahy po okraj zástavby Horních Počernic.

ČTK
Diskuze (16)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
21. 6. 2023 15:15
Re: Já tam vidím tak 1 cyklistu týdně, skůtry možná 2.
to jezdíš v jiné Praze, asi v jiné dimenzi
navíc asi jezdíš pro Uber nebo taxíkem, když jsi celý den v provozu tak jich asi vidíš víc
Avatar - Ozzman
21. 6. 2023 13:32
Re: A to se nesmělo?
http://www.sauto.cz/…ctavia/191581753

Tohle bude na cyklostezku ideální a nebude ti vadit ani nějakého neukázněného cyklistu, ktery nejede u krajnice, trochu odstrčit :D
Avatar - Mikesus
21. 6. 2023 13:19
Re: Já tam vidím tak 1 cyklistu týdně, skůtry možná 2.
Kdyz se díváš pořád pod sebe.... :-[]
Avatar - Mikesus
21. 6. 2023 13:17
Re: A to se nesmělo?
Budu muset tedy pořídit nejakou poradnou radlici, kdyz uz to nemá smysl tím vzadu.

https://minivanusa.com/2024-lexus-lx/

:-[] :-[]
Avatar - Mikesus
21. 6. 2023 13:13
Re: A to se nesmělo?
Tak pokud tam je prerusovana čára, můžeš tam jet. A jelikož někdy mají pocit úředníci ( nebo spíš politici ), že auta potrebujou menší pruh než cyklisti, tak stejně v něm musím jet,abychom se vyhli s protijedoucimi.