Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Počítačová hra možná odhalila parametry chystaného Nissanu 400Z. Vypadají nadějně

Jan Zajíc
Diskuze (0)

I když Nissan představil prototyp nového "zetka" už loni v září, mnoho oficiálních informací o schopnostech produkční verze zatím nemáme. 

Prototyp sice poměrně názorně ukazuje, jak by auto, o němž se hovoří jako o 400Z, mělo vypadat a něco už víme také o technice, ale o výkonu Nissan pořád mlčí.

Už nějakou dobu je jasné, že nové "zetko" bude pohánět dvěma turbodmychadly přeplňovaný třílitrový šestiválec, známý z Infiniti Q60 Red Sport 400. V Infiniti motor dává 298 kW.

Jistou nápovědou k výkonu by mohla být přítomnost Nissanu Z Proto ve známé počítačové hře Project Cars 3 - kupé se do ní dostalo díky novému rozšíření, které zahrnuje třeba ještě Toyotu Sprinter Trueno GT Apex z roku 1985, Nissan Silvia (S15) Spec R Aero z roku 2002 nebo Nissan 370Z z roku 2020.

U prototypu se v Project Cars 3 totiž objevují dva zajímavé parametry - první se týká hmotnosti, která činí 1.475 kilogramů, druhá právě výkonu. Ten podle hry dosahuje 331 kW.

Pro srovnání, předchozí 370Z ve verzi Nismo nabízí 253 kW a váží 1.496 kg. Pokud se tedy údaje ze hry potvrdí i u sériového vozu, což samozřejmě nemusí, pořád je to jen počítačová hra a uvedené parametry se týkají prototypu Z Proto, bude nové "zetko" výkonnější a lehčí.

A abychom měli informace kompletní, dodejme, že se počítá i s šestistupňovou manuální převodovkou, pohonem zadních kol a přítomností samosvorného diferenciálu. Produkční auto by se mělo představit někdy v tomto roce.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme