Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Z má být jako taneční partner, zní z automobilky

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Čekání na novou generaci sportovního Nissanu Z bylo poměrně dlouhé, automobilka ho však obhajuje pádnými argumenty.

Sportovní modely s označením Z tvoří důležitou součást produktového portfolia automobilky Nissan již od sedmdesátých let, kdy byla představena první generace s označením 240Z. Když se tedy automobilka zaměřila na vývoj nové generace, bylo pro všechny důležité si uvědomit, co vlastně ono Z v názvu symbolizuje. A to nejen pro automobilku, ale také pro fanoušky a zákazníky.

Hirosti Tamura, vedoucí produktový specialista modelu Z Proto, přitom v nedávném rozhovoru pro Nissan Australia uvedl, že ono Z by mělo symbolizovat propojení mezi autem a řidičem. „Zetkovost pro mě symbolizuje ducha Nissanu,“ uvedl Tamura. „Jde o místo setkání řidiče se strojem, což vede k autentické ‚jednotě‘ nebo vzniku ‚pouta mezi řidičem a vozem‘,“ dodal Tamura.

Pro vývoj nového sportovního modelu přitom Nissan snad ani nemohl vsadit na lepšího člověka. Tamura pracuje v automobilce od roku 1984 a v dubnu 2012 byl jmenován vedoucím produktové strategie pro modely GT-R a 370Z. Sám sebe přitom označuje za milovníka sportovních modelů Nissan již od dětských let.

Byl jsem Nissan petrol-head již od dětství. Během dětství jsem byl fanouškem zejména dvou modelů – GT-R a Z- a již tehdy jsem se rozhodl, že chci být součástí budoucnosti Nissanu a jeho sportovních vozů. Pamatuji si sílu GT-R a jeho závodní výkony, a pamatuju si i nádherný vzhled modelů Fairlady Z. Tahle auta změnila můj život,“ uvedl Tamura.

A co tedy můžeme čekat od nové generace modelu s písmenem Z ve znaku? „Mým cílem pro Z bylo vždy nabídnout vyváženost mezi stylem, výkonem a technologiemi, přičemž vše musí zůstat dostupné pro zákazníka. Z se musí správně pohybovat a správně vypadat.“ K tomu přidal Tamura ještě jedno úžasné přirovnání: „Chci, aby lidé za volantem nové generace Z měli pocit, že objevili nového tanečního partnera.

Nová generace Nissanu Z by tak jednoduše měla být vozem, který udrží ducha sportovních modelů Nissan naživu a svými jízdními vlastnosti nadchne nejen milovníky Nissanu Z, ale všechny fanoušky sportovních vozů.

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Doporučujeme

4. 1. 2021 14:51
Re: Predpokladam ale
P|esně! :yes:
Avatar - twistedTSD
4. 1. 2021 00:20
Re: Predpokladam ale
Nějací ekopošuci kňourají v Austrálii o dotace a ty z toho máš Vánoce. Neexistuje ŽÁDNÝ legitimní důvod pro zákaz spalovacího pohonu.
3. 1. 2021 22:09
Re: Bude to parádní sporťáček...
Mal by si robiť dizajnéra.
2. 1. 2021 20:30
Bude to parádní sporťáček...
...jen by to chtělo udělat nižší a tvarově libivější vstup chladicího vzduchu v předním nárazníků - ten obří obdelník tomu autu vůbec nesluší. Zvláštní ocenění zasluhuje klasicky pojatý interiér, ten je opravdu nádherný...
P.S. Nepochybuju o tom, že tento Nissánek se do Evropy dostane formou individuálních dovozů z USA. :-) :yes: :yes: :yes:
Avatar - chalan66
2. 1. 2021 18:32
FUJ
:no: :'-( :-( Tak to je pekne hnusné auto ! Dizajn 90 roky a tá maska s detským kukuč , no koniec !