Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se na drsné testy čtyř Bugatti Chiron v Údolí smrti!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Bugatti zlehka poodhalilo podmínky testování modelu Chiron v extrémních teplotách, jimiž je Údolí smrti ve Východní Kalifornii proslulé.

Bugati Chiron, jehož výstavní premiéra se odehrála na letošním autosalonu v Ženevě, patřící k nejvýkonnějším a nejluxusnějším automobilům současnosti musí bezchybně fungovat prakticky kdekoliv.

Podobně jako řada výrobců výrazně méně exkluzivních vozů musela proto i automobilka Bugatti vyslat svůj vývojový tým na nejrůznější místa po celém světě, kde došlo k testování nového modelu v extrémních teplotách.

Chiron, jehož čtyřmi turbodmychadly přeplňovaný šestnáctiválec o objemu 8,0 litru disponuje výkonem 1102 kW (1500 k) a točivým momentem 1600 N.m, se díky tomu dostalo i do Údolí smrti.

Právě tam byla vyslána při závěrečných testech čtveřice vozů, která se musela v létě letošního roku vypořádat s teplotami okolo 51,5°C. V těchto extrémních podmínkách ujely automobily během čtyř a půl týdne 35.000 kilometrů, aby byly důkladně otestovány jejich schopnosti i spolehlivost a především funkce chladicího systému s jedenácti chladiči.

Bugatti uvádí, že tak důkladným testováním ještě žádný supersportovní automobil před zahájením dodávek budoucím majitelům neprošel, ale s ohledem na cenu a výkony modelu Chiron je samozřejmé, že sériové vozy musí bezchybně fungovat i v těch nejextrémnějších podmínkách.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
15. 11. 2016 11:10
A podvozok by mali ...
... prísť otestovať do nášho "Údolia smrti"!
[odkaz]
15. 11. 2016 10:54
A podvozok by mali ...
... prísť otestovať do nášho "Death Valley"!
[odkaz]
;-)