Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podle Macrona mohou francouzští výrobci aut počítat s masivní podporou

Diskuze (26)

Francie se chystá pomoci svému automobilovému sektoru, na který tvrdě doléhají dopady koronaviru. Prezident Emmanuel Macron avizoval, že sektor může počítat s výraznou podporou, protože tvoří jádro francouzského průmyslu.

Plán se zaměří na zachování a konkurenceschopnost sektoru a na podporu ekologických řešení. Na programu jsou dnes nejprve jednání představitelů vlády s šéfem automobilky Renault Jeanem-Dominiquem Senardem a dalšími zástupci odvětví výroby aut. Macron se pak vydá do Pas-de-Calais na severu země, kde navštíví sídlo továrny společnosti Valeo. Ta vyrábí komponenty k provozu elektromobilů. Právě tam má prezident odpoledne vystoupit s projevem.

Macron se podle listu Le Figaro chystá oznámit, že cílem je, aby se Francie prosadila jako významný hráč na automobilovém trhu a v horizontu pěti let dokázala vyrábět až milion aut s využitím ekologických technologií. Podle deníku jde o ambiciózní cíl, protože před koronavirou krizí se ve Francii vyrábělo přes dva miliony vozů ročně. To, že se záchranný plán soustředí na technologie šetrné k životnímu prostředí, potvrdil v minulých dnech ministr financí Bruno Le Maire. Projekt má také zahrnovat příspěvky na nákup ekologického vozu.

Podle francouzského automobilového svazu CCFA se v březnu kvůli koronaviru a opatřením proti jeho šíření prodej nových osobních automobilů ve Francii meziročně propadl o 72 procent. V dubnu byl propad ještě hlubší a dosáhl 88,8 procenta. Ministr financí minulý týden dokonce varoval, že pokud automobilka Renault nedostane pomoc, hrozí jí kvůli dopadům koronaviru zánik.

Diskuze (26)

Doporučujeme

28. 5. 2020 19:21
Re: No recept je stále stejny
500x na 99% potřeb policie bohatě stačí... Plus můžeš mít verzi ve 4x4. Na vesnicích kam teď nakoupili Jimmy, mohli mít Ranegade.

Na dálnici mohli mít Giulii 2,0, případně QV.... Do města mají Pandy...

Prostě. Nemuseli nakupovat Leony, kterej, když se srazil s policejním Bravem, tak se rozsypal...

V čem je problém? Tipo v hatchi a nebo v kombiku taky cajk...
No v Itálii víceméně ta italská auta mají... Ale.nejde jen o policii, ale o úřady atd....

Prostě nepřipustit nákup aut z jiné zeme, tak jako to funguje v Německu, u nás, v Japonsku, Korei.
28. 5. 2020 15:51
Re: Je to opravdu socialistické stádo tupců
Po Renaultu Macron chce, aby dělal jen elektroata. Tohle není pomoc, ale snaha zlikvidovat průmysl.
Avatar - WinDiesel
27. 5. 2020 17:43
Re: Eurosocialismus
:-! :yes:
já poníženě souhlasím :D :D :D :D :D :D
Avatar - pradeda777
27. 5. 2020 12:50
Re: Týkat se to našich automobilek, lidi by mluvili jak?
"Buďme rádi že se nás to zatím netýká a snad ani týkat nebude". .....kéž bys měl pravdu. Ale mám takové neblahé tušení, že se pořádnému průs.eru nevyhneme.... :-(
Avatar - pradeda777
27. 5. 2020 12:37
Re: Eurosocialismus
Bohužel dnešní zpovykaní voliči slyší jen na populistické sliby..... :-( Pokud se nezmění stávající volební systém, tak toto nemůže dopadnout dobře. (Viz Řecko). ;-\