Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pohled do kabiny Tesly Cybertruck ukazuje další experimenty s volantem

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Snímky ukazují jednoduchou kabinu s velkou obrazovkou a nevšedně tvarovaným volantem.

Začátkem měsíce proběhlo v texaské Gigafactory každoroční setkání „Tesla Annual Shareholder Event,“ během kterého zazněly zajímavé plány automobilky pro budoucí roky. Kromě toho byl před budovou automobilky vystaven elektrický pick-up Tesla Cybertruck, zřejmě již ve finální produkční podobě.

Finální exteriér a interiér Tesla Cybertruck

Exteriér si sice ponechal původní tvary, podle různých videí ale dostal nově tvarovaná světla, klasická zrcátka, upravené nárazníky a další drobné úpravy. Jak se ale nyní ukazuje, automobilka nechala některé návštěvníky nahlédnout také do kabiny.

Video se připravuje ...

Na fotografiích, které na fóru Cybertruck Owners Club zveřejnil uživatel s přezdívkou Yomama69, vidíme opět jednoduše koncipovanou kabinu, jejímž dominantním prvkem je obrovská obrazovka multimediálního systému uprostřed palubní desky. Kromě ní nevidíme prakticky žádné ovládací prvky.

Před řidičem je umístěn opět nevšedně tvarovaný volant, který se zdá být evolucí často kritizovaného „kniplu“. Malý volant má hranatější tvary a do jeho ramen je opět integrováno ovládání směrovek, světel, klaksonu, atd.

Diskutované prvky: palubní deska, A-sloupky a středová konzola

Palubní deska je poměrně hluboká a robustní A-sloupky vyvolávají obavy ohledně výhledu šikmo dopředu. Středová konzola je tvořena rozsáhlou uzavřenou přihrádkou, za kterou je loketní opěrka. Na podlaze, před středovým tunelem, pak nejspíš vidíme další poměrně velký úložný/odkládací prostor.

Video se připravuje ...

Další snímek ukazuje pohled do kabiny zvenčí. Vidíme ovládací prvky elektricky nastavitelných sedadel, která jsou nejspíš čalouněna veganskou kůží. Dobře jsou vidět i zmiňované protáhlé A-sloupky nebo středová konzola, včetně předního odkládacího prostoru.

Předpokládané termíny

Připomeňme, že výroba elektrického pick-upu Tesly Cybertruck by měla být podle Elona Muska konečně zahájena během léta tohoto roku, na trh by se pak první kusy měly dostat nejspíš koncem třetího čtvrtletí. Finální produkční design ale stále nebyl oficiálně potvrzen.

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - Ondore
29. 5. 2023 22:12
Re: Tesla dáta
Len doplním:
- údaje neunikli, ale boli ukradnuté,
- problém so nečakaným zrýchľovaním sa objavuje v priemere každých 100.000 km,
- problém s neočakávaným brzdením každých 160.000 km,
- falošné zastavenia kvôli varovaniu o možnej zrážke sú každých 627.000 km,
- na každých 7,8 mil. km pripadá jedna nehoda,
- vraj je minimálne 12 obetí od roku 2016, to je toľko ako v SR za 3 týždne, pričom počet všetkých áut v SR a počet všetkých Tesiel je porovnateľný,
hovoríme o plne autonómnej jazde, počet incidentov má klesajúcu tendenciu pri vyššom nájazde.
29. 5. 2023 21:24
Re: Nezbývá, než použít slova klasika:
Souhlas je to hnusné ze všech stran a zevnitř také, jsem zvědav jestli proleze US homologací. Tu Evropskou by nejspíš nedal, srážka s chodcem bude pro něj nejspíš konečná :no:
29. 5. 2023 18:00
Cybertruck se mi libi
Ale spis nez interier by me zajimal vyhled z vozu.
Obavam se, ze zvlast na rezani levejch zatacek to nebude... :-|
29. 5. 2023 17:55
Tesla dáta
Tesle unikli údaje o utajovaných haváriách: Samojazdiace autá skončili v priekope či nabúrali do stien.

- Malo ísť o vyše 2 400 problémov so zrýchľovaním, 1 500 s brzdením zahŕňajúc vyše 130 nežiaducich núdzových zabrzdení a 383 falošných zastavení kvôli varovaniu o možnej zrážke.

- Súčasťou uniknutých dát, nazývaných Tesla Files, sú aj citlivé informácie o zamestnancoch. Má ísť o 100-tisíc miest súčasných a bývalých zamestnancov spolu s ich osobnými údajmi. Okrem iného má ísť o telefónne čísla, súkromné e-mailové adresy, platy a iné údaje.

https://zive.aktuality.sk/…aburali-do-stien
29. 5. 2023 16:38