Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model S Plaid dostane Track Pack. Takhle zrychluje za hranicí 300 km/h!

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Elektrický sedan působivě zrychluje i v rychlostech přes 300 km/h, co dalšího ale nabídne?

Automobilka Tesla se na svých sociálních sítích pochlubila, že pro ostrý sedan Model S Plaid brzy nabídne vylepšení označované jako Track Pack. Představení by navíc mělo být blízko, ačkoliv jak z minulosti víme, v podání Tesly to může znamenat prakticky cokoliv.

Oznámení na Twitteru doprovází krátké video, které zachycuje vůz na okruhu Circuit Paul-Ricard ve Francii, kde se jezdí i závody Formule 1. Na začátku vidíme jen velmi letmý pohled na exteriér vozidla, poté přichází pohled do kabiny. Konkrétně tedy na přístrojový štít.

Video se připravuje ...

Za kulatým volantem (původně dostávaly modely S Plaid často kritizovaný knipl) přitom sledujeme rychlost v kilometrech za hodinu, která stoupá poměrně rychle i kolem 300 km/h. Před koncem videa vůz uhání již 322 km/h, což je na elektrický sedan působivé, ovšem u modelu Plaid nejde o nic výjimečného.

Automobilka se ale zřejmě snaží poukázat, že navzdory provedeným změnám nedošlo k omezení rychlosti. Změny by přitom mohly zahrnovat snížení přídě, instalaci většího splitteru a zvětšení zadního spoileru.

Video se připravuje ...

Model S Plaid Track Pack by tak mohl kopírovat úpravy, které automobilka použila u modelu, se kterým zajela rekord na Nürburgringu. Vůz tehdy dostal kromě vylepšené aerodynamiky také karbonové brzdy nebo vylepšený systém chlazení, díky čemuž snese delší dobu větší namáhání.

Na bližší podrobnosti si budeme muset ještě chvíli počkat, zatím však Model S Plaid Track Pack vypadá přinejmenším zajímavě. Ostrý sedan pak může do budoucna naznačit, jaké schopnosti může mít druhá generace modelu Tesla Roadster.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme