Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policejní BMW i8 mělo nehodu. Víme, jak dopadlo

redakce AUTO.CZ
Diskuze (167)
Policie ČR měla BMW i8 testovat půl roku a ujet s ním 20.000 kilometrů. Kvůli nehodě se však byl test přerušen.

Je tomu jenom pár týdnů, co si Policie České republiky vypůjčila od BMW Group Česká republika jeden exemplář sporťáku i8. Vůz měl sloužit zejména dálničnímu oddělení Jihomoravského kraje, k vidění měl být také na Vysočině, Zlínsku a Olomoucku, jeho testovací fáze však skočila v Brně. V noci na dnešek totiž boural kvůli náhlé srdečné příhodě policisty, který jej řídil. Informace potvrdila jihomoravská policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

Soupis škod na vozidle zatím není k dispozici, jak ale můžete vidět na prozatím jediném snímku, který se před půlnocí objevil na internetu, došlo mimo jiné k aktivaci bočních airbagů. Vzhledem k tomu, že si Policie ČR přebírala vůz teprve 10. května, je jasné, že si jej policisté stihli pouze „osahat“, natož s ním najet alespoň větší část z plánovaných 20.000 kilometrů.

bmw hybrid video sportovni redakcnivideo bmw hybrid video sportovni redakcnivideo


V letošním roce se nejedná o první spolupráci mezi značkou BMW a Policií České republiky. Na začátku dubna došlo k předání jedenácti exemplářů BMW i3, z nichž deset využívá k pohonu pouze elektrický motor (jedenáctý má benzinový prodlužovač dojezdu). Tři exempláře byly vyhrazeny pražské policii, dalších osm vozů zamířilo k městským strážníkům v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Písku, Zlíně a Ostravě.

Stejně jako v případě BMW i8 se jednalo o bezplatnou zápůjčku s cílem vyzkoušet, zda by v budoucnu našly uplatnění i z dlouhodobého hlediska. Dlužno dodat, že zatímco i8 měla sloužit jako dálniční „stíhačka“, model i3 byl určen pro pochůzkovou službu.

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (167)
Avatar - JDM
1. 6. 2017 10:46
Re: Ups...
To se určitě stávat nemá, to je jako kdyby hasičům zhorela několikrát do roka cisterna, a taky by mě zajímalo kolik nehod ti hasiči nebo záchranáři způsobí určitě o dost min než naší ochránci... Policajtů je čím dál víc, mají pořád víc a víc aut rozdávají víc a víc pokut ale bourá se pořád stejně tak kde je ten problém?
Avatar - JDM
1. 6. 2017 10:40
Re: Hybridní kolaps
Dynamická oktavka? Kde se to dá koupit? Já znám akorát ty dunivy, na plyn nereagujici traktory co se tváří že jedou a po vteřině přestanou jet. Vsadím se že ten prius pojede úplně stejně jako ta oktavka smradlava.
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2017 22:01
Re: Korupčním jednáním
Skončilo to spíš okecáváním: Byl prezident ve 22 hodin v postýlce a u předváděčky nebyl jak řiká. Nebo byl u nehody = a viděl kdo řídil teda neřídil = jak taky řiká? :-)

Avatar - praděda7
31. 5. 2017 21:56
Korupčním jednáním
to začalo a bourákem to skončilo...fuj!
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2017 18:31
Re: Hybridní kolaps
Viz já 18:30 ;-)