Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie nakoupí nové teréňáky. Bude jich nejvýš padesát

ČTK
Diskuze (14)

Zakázku policejního prezidia na dodání až 50 aut do těžkého terénu vyhrála společnost Toyota Tsusho.

Za vozidla Toyota Land Cruiser LC 150 má policie zaplatit 84,5 milionu Kč včetně daně z přidané hodnoty.

Policie může podle smlouvy nakupovat auta postupně do konce listopadu 2021. Minimální počet odebraných aut smlouva nestanoví, maximum je 50 kusů.

Policie aktuálně chystá na základě smlouvy objednávku 28 vozidel pro cizineckou policii na ochranu vnitřních hranic. "Konkrétní služebny ještě nejsou známy. Ostatní vozidla budou z rámcové dohody čerpána dle potřeby v následujícím období," sdělila webu zdopravy.cz mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Terénní toyoty nebudou jedinými auty, které k policii v nejbližší době zamíří. Počátkem září oznámil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), že policisté a hasiči letos dostanou přes 2000 nových vozů. První dodávka aut bude sloužit takzvaným prvosledovým hlídkám, které zajišťují rychlý zásah na místě činu, dopravní policii a dalším uniformovaným policistům. Vozy dodá automobilka Škoda Auto, která se jako jediná přihlásila do tendru vypsaného letos poté, co mnohem větší výběrové řízení na policejní auta za 2,25 miliardy korun zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Na vozidla má letos ministerstvo vnitra 950 milionů korun.

ČTK
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - JirkaV8
9. 10. 2019 12:54
Re: Zajímavé
Max vojenská policie při zahraničních misích. Pro běžnou hlídkovou činnost asi moc ne, ale třeba nález mrtvého houbaře ... před tím zas kupovali Amarok pick-up no co.
8. 10. 2019 22:17
Re: Zajímavé
No tak ale vieš, ASX to nie je... ;-)
Avatar - rokyta.p
8. 10. 2019 21:50
Re: Zajímavé
To bych se také divil, kdyby byla s x35 spokojenost :-[] Já jednou jeden potkal, tak jsem se jim postavil do zorného pole a začal jsem se okatě smát. Chlapi moc nechápali a koukali se po sobě jako co je. :D
Avatar - Ozzman
8. 10. 2019 21:49
Re: Zajímavé
Myslíš v Praze? Asi jo... umím si to představit
Avatar - rokyta.p
8. 10. 2019 21:33
Tsusho si úspěch zaslouží
Jsem strašně moc rád, že vyhrála Toyota Tsusho a nikoliv třeba Toyota Autobond. Protože rozdíl v kvalitě, vědomostech i přístupu k servisu je dle mých osobních zkušeností bohužel více než propastný, právě ve prospěch prvně jmenovaného !!! :yes: A sebelepší auto bez servisu nemůže fungovat dlouhodobě správně.

Nevím přesně na co Policie auta bude mít. Ono v zimě do Špindlu popřípadě na milence do vojenského prostoru je možná vhodnější lehčí SUV, pokud má aspoň přibržďování protáčejících se kol. Pohraniční kontrola už není, takže náhradu Uazu 69 netřeba, ale prosím. Jen doufám, že auta budou mít obutá. :-) Protože offík je na slickách dost bezzubý a znáček na kapotě to k velkému překvapení lidí nevytrhne. Tovární Dunlopy proto nedoporučuji. Trakce od mokré trávy nahoru na pikaču a za sezónu jsem kdysi sekl 2ks! Mimochodem teď se nám to nějak rozmnožilo, polská policie si totiž také před pár dny objednala větší várku J15 :yes: ps: chlapi na dálnici nebo rychlejší okresky (110+) to ale moc není, nejde o výkon ale stabilitu. Kdo bude na střeše tak ať se nevymlouvá, že jsem ho nevaroval. :D