Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policisté v USA marně pronásledovali traktor, pomohla až střelba a paralyzér

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Traktory zdržují dopravu, ale stačí na ujetí početné policejní patrole. Honičku známého recidivisty doprovodila střelba a závěrečný zákrok paralyzérem.

Média v Severní Karolíně těžce drží nezaujatý postoj vůči komickému zákroku místní policie. Novináři měli složitou úlohu objektivně informovat o nezastavitelném traktoru John Deere, který v čele policejní kolony čelil zastavovacím pásům, střelbě a jiným pokusům o zastavení. Patrolu uniformovaných příslušníků zaměstnal Ronnie Hicks, který ukradeným strojem ohrožoval veřejný pořádek.

Recidivista Hicks je pravidelným problémem pro strážce pořádku Watauga County, nenapravitelný kriminálník tentokrát zesměšnil jednotku města Boone, která se přiznala na sociálních sítích. Informace na Facebooku následovaly po virálním rozšíření zeleného traktoru stopovaného kolonou houkajících aut. „Mnozí z vás už slyšeli nebo viděli videa o pronásledování traktoru. Ukradený traktor obsluhoval člověk, kterého dobře známe, pan Ronnie Hicks,“ uvedla stanice Town of Boone Police Department.

Podle vyjádření policistů událost začala ukradením traktoru později ohrožujícím chodce. John Deere nižší kategorie o výkonu cca 50 kW (67 koní) údajně kličkoval městem a narážel do překážek. Zmatené chování rychle zaměstnalo nejbližší hlídky. Policejní šéf Andy Le Beau tvrdí, že Hicks trefil několik vozidel, popelnice a kostel.

Po řádění v Boone došlo na pronásledování. Honička probíhala nezvykle nízkou rychlostí, o to více času měli zúčastnění na ověření odolnosti amerického traktoru. V tempu okolo 20 mph (32 km/h) se policie marně snažila použít zastavovací pásy s hroty, přičemž pneumatiky do pole ohrozila až krajní nouze čili střelba. Po selhání standardních postupů zastavení ujíždějícího došlo na služební zbraň, jejíž kulka rozpárala přední levé kolo.

Až jízda po ráfku donutila Hickse zastavit před řadou rozblikaných majáků. Možná ho překvapilo množství svolaných aut kvůli jednomu traktoru, na každý pád tasil nůž a chtěl pokračovat v nebezpečném jednání. Policejní přesila tentokrát zafungovala a pomocí elektrického paralyzéru se kriminálník dostal do pout.

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Doporučujeme

30. 1. 2023 10:12
Marný?
Tak marný to asi nebylo, když ho chytili, ne?