Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 918 Spyder pokořilo sedm minut na Nürburgringu (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (27)
Automobilka Porsche jen pár hodin po představení sériového 918 Spyder oficiálně oznámila, že je z něj držitel nového rekordního času na Nürburgringu.

Porsche se nyní může pyšnit skutečností, že jeho vozy drží dva platné rekordní časy na Nürburgringu. Tím prvním je závodní 956, s níž Stefan Bellof zajel absolutní rekordní čas 6:11,13 na náročném okruhu v roce 1983 během kvalifikace na závod 1000 km Nürburgringu. Tento výkon znamená, že na Nordschleife plné zatáček dosáhl průměrné rychlosti 202 km/h.

Druhým je Porsche 918 Spyder, jehož sériové provedení se představuje na letošním IAA. Tomu se jako prvnímu vozu schválenému pro běžný provoz podařilo na 20,6 km dlouhém okruhu zajet jedno kolo v čase pod sedm minut. Dvoumístný supersport s hybridním pohonem projel 4. září 2013 Nürburgring za 6 minut a 57 sekund. Za volantem přitom seděl tovární jezdec Marc Lieb, který měl během rekordní jízdy průměrnou rychlost 179,5 km/h.

K dosažení rekordního času byly používány dva vozy Porsche 918 Spyder s paketem Weissach a standardními pneumatikami Michelin, s nimiž bude tento model prodáván. Jízd, při nichž Marc Lieb zajel rekordní čas, se účastnili také tovární testovací jezdec Timo Kluck a Walter Röhrl. I této dvojici jezdců se přitom podařilo zajet rychlejší časy než měl Viper SRT-10 ACR v roce 2010.

Porsche prozatím k rekordním jízdám na Nürburgringu zveřejnilo pouze oficiální tiskovou zprávu a sérii fotografií, na Youtube se ale objevilo už i video z rekordní jízdy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (27)
12. 2. 2014 12:40
Severní smyčka
911 Spyder o 11 vteřin rychlejší než Nissan GT-R Nissmo, který stojí SEDMKRÁT méně než Porsche? Vždycky bylo jasné že Ferrari, Porsche a Lamborghini jsou jenom předražená bižuterie a ne sportovní vozy.
Avatar - Petrolhead_CZ
11. 9. 2013 23:18
Re: 918
To, co si kupují milionáři a miliardáři bez vkusu je mi naprosto u zadku :-) Ty zajímá pouze práce a větší zisk a hlavně se nechávají všude vozit šoférem, ti chtějí mít pohodlí a být nenápadní, takže radši jdou do nudné šedě, to jsou lidi, které absolutně nezajímá požitek z jízdy.

Italové jsou na svá auta hrdí jako nikdo na světě, to můžu potvrdit podle vlastní zkušenosti. I k nám na hrad jezdí velvyslanci v Alfě Romeo, v Římě samý Fiat 500, v údolí supersportů je to samá neuvěřitelná mašina a carabinieri co hlídají autostradu jezdí v Gallardu.

Kromě tý tuny nesmyslů nějak nechápu pointu tvýho příspěvku...
11. 9. 2013 20:21
Re: 918
Lol nejvzrusujici na ferrari je ze nikdy nevite jestli dojedete co cile - to se bezne rika v usa. Kdyz si vsimnes tak americti milionari jako nebohy jobs, b.gates atd... uprednostunuji porsche nebo mercedes pred italskymi plechovkami. Co se tyce designu tak napr. Sefdesigner alfa byl nemec zatimco nudne audi designoval ital, posobne mercedes. Zajimave, ze samotni italove uprednostnuji nemecke auta, berlusconi az na tlak medii presednul z audi a8 do massarati
11. 9. 2013 19:17
Re: Hm
Ferrari typicky smyčku nejezdí. Takže oficiální čas z ní pravděpodobně nebude.
11. 9. 2013 19:15
Re: Hm
U McL budou určitě ještě ladit. A už znají čas konkurence, takže ví, proti čemu stojí. :-)