Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne: Unikly oficiální fotky třetí generace

Aleš Dragoun
Diskuze (89)
Cayenne třetí generace bude odhaleno v úterý. Oficiální snímky ale unikly už nyní... Revoluci nečekejte.

Po fotkách zakamuflovaných prototypů a jedné skice přímo od Porsche se třetí Cayenne představuje v plné kráse, i když zatím ne tak úplně oficiálně. Ať si myslíme, co chceme, tenhle model zachránil slavnou automobilku z Zuffenhausenu, která na tom na počátku milénia (už zase) nebyla moc dobře. A prodeje obou dosavadních generací ukázaly, že porsche se dvěma páry dveří a motory vpředu je obchodní trefou do černého.

Design třetí generace prošel spíše evolucí, jak lze vidět na fotkách publikovaných Auto Expressem. Přebudovaný crossover je ale snadno rozpoznatelný. Příď s mohutnými vodorovnými lamelami v nárazníku se tváří drsně, motory zkrátka a dobře vzduch potřebují. Horní okraje okupují štíhlé denní diody. Také hlavní reflektory jsou tak nějak povědomé, nicméně o prostý facelift nejde, auto vzniklo na čistém papíře a vypadá sportovněji. Boční profil se ve srovnání s předchůdcem výrazně přiostřil a střecha sklonila, spoiler na pátých dveřích je pak hodně výrazný.

Propojená úzká koncová světla se podobají kombíku Panamera Sport Turismo, velkým „lampám“ odzvonilo. Auto na snímcích má dvě takřka obdélníkové koncovky výfuku, výkonnější modely jistě dostanou čtveřici...

V interiéru došlo také spíše ke skromnější aktualizaci. Luxusní kabině vládnou ušlechtilé materiály (dřevo a kůže), jistě se nejedná o žádné holátko, nýbrž o vrcholnou specifikaci. Řidič sedí za tříramenným volantem a má před sebou digitální kruhové přístroje. Širokoúhlý informační displej ve středu palubní desky je opravdu masivní.

Cayenne používá koncernovou platformu MLB Evo Pod kapotou se určitě objeví při startu zážehové přeplňované V6 i V8 známé z Panamery. Turbodiesel se ale kvůli Dieselgate nejspíš opozdí. V brzké době očekávejme také plug-in hybrid. Oficiálně se třetí Cayenne ukáže v úterý 29. srpna ráno.

Aleš Dragoun
Diskuze (89)
Avatar - Dinar
28. 8. 2017 20:00
Re: Větší Macan
Operák je pro mně relat nová věc, Sport na leasing není, ale bude mít 3 roky a tak půjde, měnit auta po třech letech je prostě rytmus. Jak to bude s auty na operák uvidíme, každopádně nabídka, kterou mám od MB min za vyzkoušení stojí, MB jsme doma ještě neměli.
Jaguary mám projety všechny, obecně výborně jezdící auta s horšími vnitřky, tam je prostě nutné brát nejvyšší specifikace, aby to nějak vypadalo.
Stelvio jsem nejel, v tom ti neporadím.
Avatar - KLAS
28. 8. 2017 19:17
Re: Větší Macan
Nové GLE by malo mať interiér skoro taký ako má Ečko. A RRS teda meníš za GLE Coupe len preto, že musíš vrátiť RRS a to GLE má výhodný leasing?
A ešte ma napadlo, ak teda RR sa ti páči, ako sa ti páčia nové Jaguary? Pamätám si, že o prvom XF si písal, že si sa v ňom nevedel dobre posadiť za volantom a neviem, čo si ešte kritizoval, tak aké sú nové Jaguary? XF, XE aj F-Pace, až si ich teda skúšal, v porovnaní s nemeckými autami.
A ak si mal nejakú skúsenosť s Giuliou alebo Stelviom môžeš opísať aj tie? Pretože na Giuliu som čítal pochvalu za vynikajúci podvozok, ale inak na nej boli kritizované plasty v interiéry, ktoré sú vraj ešte horšie, než v BMW 3, grafika aj ovládanie infotainmentu, zle prístupné zadné sedačky, riadenie vraj nemá celkom dobrú spätnú väzbu, takže nejak mi to nedáva dojem, že by to bolo konkurencieschopné auto, ale pritom na konci testu všetci novinári nakoniec vždy pochvália Giuliu aj Stelvio, že sú to vynikajúce autá. Tak čo si o nich myslíš ty?
28. 8. 2017 18:34
Re: Větší Macan
Jestli má W12, tak určitě. S V8 je to lepší. I ta si ráda přihne, když opravdu šlápneš na plyn, ale takové tempo je na silnici jen těžko udržitelné.
28. 8. 2017 18:13
Re: Větší Macan
Podle mne jsou to takové ty obrázky, co má Porsche na webu v galerii modelu. Nic extra pro představení nového modelu. A kombinace odpovídá tomu, že to bude základní provedení.
Avatar - white label
28. 8. 2017 17:12
Re: Větší Macan
Souhlas, ale jak píšeš, počkal bych, jak to bude vypadat naživo, nebo aspoň na fotky z ofiko prezentace.