Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayman: S GTS to nekončí, chystá se GT4

Michal Fokt
Diskuze (9)
Kupé Cayman pokračuje v ataku na pozice větší 911, jenž by se neměl zastavit ani na verzi GTS. Ve Weissachu prý dělají na ještě ostřejší verzi, která by se měla jmenovat GT4.

Porsche Cayman se už dobře zabydlelo na pozici "toho nejlepšího pod 911", když vytváří sportovnější mezičlánek mezi legendární "jedenáctkou" a roadsterem Boxster, na jehož základě vzniklo. A protože se mu daří, aniž by se 911 musela cítit ohrožená, neustále se jí přibližuje. Nejprve to byl Cayman S a před dvěma měsíci přibyl ještě sportovnější GTS.

Ani tím to však nemá končit, americký časopis Motor Trend přišel s informací, že naprostým vrcholem nabídky bude podobná sportovní verze, jakou je GT3 u 911. U Caymanu by se ovšem měla jmenovat GT4, aby bylo hned jasné, kde je její místo. Zatímco je zatím tajemstvím, jaký motor Cayman GT4 dostane, měl by být vybaven sedmistupňovou dvouspojkou PDK, odvozenou právě z té u GT3.

Teď ovšem Porsche bude nějaký čas žít právě představenou verzí GTS, provedení GT4 by mělo přijít až v roce 2016 nebo 2017. Macešsky se Porsche údajně nezachová ani k Boxsteru jenž by měl existovat ve stejné specifikaci jako vrcholný Cayman, přičemž by měl/mohl nést označení RS Spyder.

Hovoří se v náznacích také o 700koňové hybridní Panameře, dále o 911 Turbo S a Cayenne Turbo S s technikou, částečně převzatou z 918 Spyder a údajně už byl schválen i vývoj Cayenne Coupe, zacíleného na BMW X6.

Michal Fokt
Diskuze (9)
Avatar - Hotwire
11. 5. 2014 12:49
Re: u nas vcera pri hokejovej steelarene
Este moze byt ze ten vodic octavie sa chcel otocit z protismeru do toho pruhu a nevsimol si porsaka ktory mozno prichadzal prilis rychlo, ale potom nechapem ako by sa tam priplietli tie ostatne auta. Alebo sa niekomu vyhybal, tadial prechadzam pomerne casto a auta ktore chcu odbocit dolava k policii tak zvyknu ist po elektrickovej trati mimo kolony, takze az take bezpecne ako tu hovoris to tam zas nieje, a stat sa moze vselico.
Avatar - Hotwire
11. 5. 2014 12:46
Re: u nas vcera pri hokejovej steelarene
Aha cize ten vodic octavie ho "zostrelil" schvalne lebo ma motor na zlom mieste, a keby to tak nebolo tak by ho nechal ist, co? 8-s
Avatar - flyboyeda
10. 5. 2014 07:52
Re: u nas vcera pri hokejovej steelarene
to by se s Caymanem stát nemohlo, ten má totiž na rozdíl od 911ky motor na správném místě

>:D
Avatar - 3_diamanty
9. 5. 2014 22:40
u nas vcera pri hokejovej steelarene
[odkaz]

to porsche to uz bohuzial asi nerozchodi

mna by zaujimalo ako sa tam da zrazit... kedze oba dvojpruhove smery bezpecne oddeluje pas elektrickovej trate, cesty siroke.... je tam zatacka.... vsade 50tka... oproti hned budova sudu a policia.... ludia tam teda jazdia normalne .... pravdepodobne zohral ulohu alkohol alebo nejaka technicka chyba a niekto musel prejst do protismeru ... tam na tom mieste sa proste zrazit neda za normalnych okolnosti aj keby clovek chcel .... pravdepodobne vodic iduci zhora od steelky presiel uplne krizom cez el trat do protismeru a nabral nevinne porsche vo svojom pruhu ... takuto nehodu som tam este nezazil.....
Avatar - Hammunasakra
9. 5. 2014 20:27
Re: 4 válec
Sem fakt zvědavej jestli a kdyžtak s jakym motorem GT4 bude. No a 700 koňová Panamera i 911 mi přijdou jako logickej a podle mě jednoznačně správnej krok. Porsche má bej výjímečný a když je 600 koňová M5, Medvěd s 630 koněma, tak Panamera prostě nemůže na 570 zůstat nemůže. A to samý platí pro 911 kterou mám moc rád ale konkurence jí poslední dobou začala docela dávat zabrat. Navíc spoustu lidí nezajímá že Porsche bejvaj lepší auta a potřebujou vidět i ty lepší čísla výkonu, který ostatně k Porsche i patřej