Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche chystá ostřejší model Boxster Club Sport, bude lehčí než GTS

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Porsche Boxster GTS je již tak ostré sportovní náčiní, odlehčená verze Club Sport však touží zajít ještě dále. Očekávat ji můžeme příští rok.

S Porsche Boxster GTS jsme se svezli minulý rok na Mallorce a obdivovali jsme ostrý točivý motor, skvěle vyvážený podvozek i celkově fantasticky fungující a sladěné auto. Ve srovnání s například Caymanem GTS však rozhodně byl cítit možný posun dále, auto nebylo na hranici svých konstrukčních možností. Toho si, zdá se, jsou vědomi i v Zuffenhausenu, takže již příští rok by měla přijít ještě ostřejší varianta oblíbeného roadsteru zvaná Club Sport.

Pod kapotou údajně bude totožný motor jako v případě GTS, tedy 3.4 litrový plochý šestiválec o výkonu 340 koní a točivém momentu 370 N.m. Vůz by však měl mít nižší hmotnost a ostřeji naladěný podvozek pro ještě lepší zážitek z jízdy. Venkovní úpravy mají zahrnovat výrazněji tvarovaný přední nárazník, širší nádechy na zádi a nejspíše i spoiler ve stylu kachního ocasu.

Vzhledem ke skutečnosti, že modernizovaný Boxster má být představ před koncem tohoto roku, lze očekávat Club Sport v průběhu následujícího roku 2016. Vůz pak bude pochopitelně stát o něco více, než GTS.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)