Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche s nástupcem 918 Spyder vůbec nespěchá

Michal Fokt
Diskuze (0)
Současné hypersportovní aktivity Astonu, AMG, McLarenu a dalších značek nechávají Porsche v klidu, nový topmodel tu bude nejdříve za osm(!) let...

Počátkem druhé dekády 21 století se podařila úžasná věc - tři špičkové sportovní značky jako by se dohodly a souběžně představily hybridní hyperauta, která navždy změnila svět. Díky tomu jsme měli možnost vidět, jak se která ze značek s novou technikou poprala, i když Ferrari se vcelku úspěšně dařilo se srovnáním vyhýbat. Jenže všechna auta už jsou minulostí a chystá se další vlna.

AMG, McLaren, Aston Martin a další značky se nyní ve svých prohlášeních předhání v tom, jak moc budou jejich nová hyperauta nekompromisní a rychlostně nedostižná, našlapaná technikou inspirovanou formulí 1. Jenže Porsche... mlčí.

Motoring v Ženevě vyzpovídal šéfa značky Olivera Blume a zjistil, že nový hypersport, navazující na 918 Spyder, je otázkou ještě hodně vzdálené budoucnosti. "Něco v budoucnu budeme mít, ale ne v blízké budoucnosti. Speciální modely jako je 918 Spyder obvykle uvádíme jednou za deset let. Spyder jsme měli v roce 2015, teď je 2017. není čas na to, o takovém autě hovořit, začít můžeme tak někdy za pět let," vysvětluje Blume.

Ovšem to konkurenci rozhodně nezarmoutí, Aston Martin Valkyrie a Mercedes-AMG Project One se objeví ještě před koncem desetiletí a budou tak na slávu pouze dva. V roce 2022 na sebe zase strhne pozornost osamělé elektrické monstrum od McLarenu a stejný osud nejspíš čeká i nástupce 918. Nebude to trošku smutná premiéra?

Michal Fokt
Diskuze (0)