Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche zvažuje Cayenne Coupé s karoserií ve stylu BMW X6

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Porsche přemýšlí o rozšíření nabídky modelů o Cayenne Coupé. Designéři automobilky již vytvořili návrh, který má vedení značky k dispozici.

Porsche se právě naplno věnuje vstupu třetí generace modelové řady Cayenne na trh. Ta zůstává věrná koncepci i základním liniím svých předchůdců, ale zároveň v souvislosti s rozšířením palety karosářských verzí u modelu Panamera a nabídkou největších konkurentů, zastupujících značky BMW a Mercedes-Benz, vyvolává otázky právě ohledně své karoserie.

Generální ředitel Porsche Oliver Blume v rozhovoru pro britský magazín Autocar potvrdil, že vedení automobilky zvažuje vývoj a následné uvedení modelu Cayenne Coupé na trh, ale prozatím se ještě nerozhodlo.

Podle jeho slov je zvažován vstup do řady segmentů a Porsche Cayenne Coupé, které se má vydat stejnou cestou jako BMW X6 nebo Mercedes-Benz GLE Coupé, což znamená mimo jiné dva páry dveří a klesající linii střechy, je v současnosti jednou z řady možnosti.

Na slova generálního ředitele Porsche navázal Michael Mauer, šéf designu automobilky, který uvedl, že byly již vytvořeny návrhy takového vozu, které jsou v současnosti určeny pouze pro interní potřeby, a prozatím nepadlo žádné rozhodnutí o tom, jestli se dočkají proměny v sériový model nebo zmizí v archivech továrního muzea.

Podle informací magazínu Autocar se pak má Porsche vedle svých stávajících modelových řad a jejich nabízených karoserií věnovat v první řadě vývoji svého prvního sériového elektromobilu, vycházejícího z konceptu Mission E a na žádné další nové modelové řadě údajně nepracuje. I přesto zní informace o tom, že je Porsche Cayenne Coupé zvažováno, zajímavě a pro zájemce o tento typ vozu ostatně i povzbudivě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - white label
17. 9. 2017 18:34
Re: Autocar
Jasně, na rozdíl od tebe, dodo...
Avatar - flyboyeda
17. 9. 2017 16:24
Sice to nemám rád
ale dávalo by to smysl
17. 9. 2017 12:25
Autocar
Autocar vie tak velke P R D.