Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Postel na benzince a žádné zdi. Švýcaři nabízejí bizarní nocleh

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Švýcarský projekt Null Stern Hotel nabízí několik zajímavých způsobů, jak strávit v této alpské zemi noc. Jeden je vyloženě bizarní.

Jestli alespoň trochu ovládáte němčinu, tak víte, že "Null Stern Hotel" se dá přeložit jako "bezhvězdičkový hotel". Projekt totiž nabízí zvláštní nocleh v podobě postele, kterou neobklopují zdi. Spí se tedy pod širým nebem.

Aktuálně jsou k dispozici takové ložnice čtyři. Ale zatímco tři se nacházejí na malebných místech v přírodě a s výhledy na nádherné scenérie, čtvrtou postel najdete v lokalitě, kde byste to asi nečekali: na čerpací stanici.

Opravdu, jedna postel se nachází na benzince u silnice v obci Saillon. Null Stern Hotel tento nocleh popisuje jako "anti-idylické apartmá" nacházející se u dopravní tepny. Netradiční ložnice nemá být tak úplně místem odpočinku, jak spíš lokalitou, která vás donutí být vzhůru a zamyslet se nad aktuálními problémy lidstva, mezi než provozovatel řadí klima, ekonomiku, bezpečnost a lidská práva.

Dva hosty pobyt na jednu noc vyjde na 325 švýcarských franků, což je v přepočtu asi 8100 korun. Cena přitom zahrnuje skleničku na přivítanou, občerstvení z lokálních bio surovin, snídaňové pečivo z tamní pekárny, čerstvý džus a služby "moderního komorníka".

Součástí je ale také rezervace pokoje v běžném hotelu - to kdyby se nevydařilo počasí.

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

9. 7. 2022 23:12
Re: Uvědomění
To je dost smutný příspěvek.

Opravdu travis svůj život v práci kam nechceš dobrovolně?
9. 7. 2022 22:15
Re: Uvědomění
To lze aplikovat např na zaměstnání
9. 7. 2022 22:14
Re: ...
Tohle bylo vtipný.
9. 7. 2022 15:53
Uvědomění
Koukali jste se na benzince někdy kolem sebe?

Dovedete si představit, že byste takové místo navštívili dobrovolne bez nutnosti čerpat palivo?
9. 7. 2022 12:24
Re: Ideální místo na rekreaci pro tuhle benzínovou fetku…
Petrolhead