Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Potvrzeno: Sedan střední třídy Jaguar XS přijede na trh v roce 2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (50)
Plánovaný konkurent BMW 3, Mercedes-Benzu C a Audi A4 z dílny Jaguaru vyjede do tří let s technikou z roadsteru F-Type.

Ohlášená vstupenka Jaguaru do střední třídy je potvrzena, daleko na Severu na sněhu a ledu totiž probíhají jízdní testy s takzvanou mulou na bázi modelu XF. Vůz by se měl podle pověsti jmenovat XS a primárně dostane pohon zadních kol, počítat ale můžeme také se stále žádanějším 4x4.

Na mule XF se nyní intenzivně zkouší nová platforma, odpružení a pohonné ústrojí, v první fázi naftový motor. Neúspěch X-Type by měl být zapomenut, proto se prý nepřipustí žádné kompromisy v designu ani technice. Tvůrci vsadí na samonosnou hliníkovou karoserii a na modulární koncepci, z důvodu úspory nákladů na vývoj a výrobu bude jasná unifikace s některými stávajícími modely, především F-Type a XK.

Základ palety bude podle dostupných informací tvořit přeplňovaný čtyřválec z vlastního vývoje, pro který se příští rok začne stavět nová továrna. Na druhém konci nabídky najdeme vidlicový šestiválec z F-Type opatřený kompresorovým přeplňováním. O osudu naftového šestiválce zatím nebylo rozhodnuto.

Malý jaguar s kódovým označením X760 se na silnicích objeví nejdříve s tříprostorovou karoserií. Později se prý dá čekat také crossover a silnější verze R zaměřená především proti BMW M3 a Mercedes-Benzu C 63 AMG.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (50)
Avatar - Barrichello
20. 3. 2013 09:05
Re: přání
:yes: :yes: :yes:
19. 3. 2013 23:26
Re: X760
Střední třída je určitě důležitá. Navíc hliník já mohu. :-) Jen si nejsem jist tím označením, XS.
19. 3. 2013 22:15
Re: přání
Souhlas, Jaguar auto střední třídy potřebuje jako sůl. A já mu přeju, aby se tohle auto chytlo, aby o něj měli lidi zájem a aby to natřelo těm nafoukanejm Němčourům.
Avatar - Barrichello
19. 3. 2013 20:11
Re: Casy a nazory se meni
Největší sranda je ta, že z toho Mondea na ten X-typ pasuje pouze 30% dílů, zbytek svou svébytné díly Jaguaru :-)
Avatar - Barrichello
19. 3. 2013 20:08
Re: cisla, prodeje
Přesně tak, Jaguar auto ve střední třídě nutně potřebuje. Ale zároven by kluci měli zamakat i na prodejích v USA, ty jsou bohužel dost slabé. I když meziročně u XF a XJ rostly, letos v lednu a únoru.
Bohužel se zas výrazně propadlo XK...