Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Požáry BMW: Hrozí nebezpečí, nebo je to nafouknutá bublina?

Michal Fokt
Diskuze (1)
V posledních dnech se objevily dvě zprávy o četných požárech vozů BMW. Hrozí majitelům i autům nějaké nebezpečí?

Auto v plamenech - to je něco, co by asi nikdo nechtěl zažít, ale vždycky to vyvolá pozornost. Jsou značky, kde k tomu dochází častěji, než u jiných, problémy měly v minulých letech u Lamborghini, Tesly a v případě Ferrari to dokonce vyústilo v rozsáhlou svolávací akci. Možná jste v posledních dnech narazili na internetu na informace, že v USA a Jižní Koreji shořelo několik zaparkovaných bavoráků, takže by se mohlo zdát, že už to stojí za "rozmáznutí".

U BMW jsou však v klidu, podle slov mluvčího má značka plnou důvěru ve své produkty a požáry aut jsou ojedinělými incidenty, která nyní pouze proběhly v relativně krátším časovém odstupu. ABC News sice informovalo o tom, že se v posledních pěti letech v USA objevilo pět případů, kdy zaparkované BMW shořelo, automobilka však podotýká, že v USA prodala za toto období 1,78 milionu vozů.

Navíc zničená auta byla ve věkovém rozmezí 1-15 let, různých typů a dělilo je až 370 tisíc najetých kilometrů, jedná se tedy o skutečně ojedinělé, nesouvisející případy a vlastně nelze ani s určitostí říci, jaké vnější vlivy se na požárech podepsaly. BMW podle svých slov věnuje každému takovému případu maximální pozornost a může říci, že se nejedná o žádný možný problém, který by bylo nutné řešit. Vyšetřování korejských úřadu navíc došlo k závěru, že na vině byly "neautorizované zásahy" do techniky vozů.

Michal Fokt
Diskuze (1)
13. 5. 2017 13:50
Posilovač řízení
Jednoduché vysvětlení - [odkaz]