Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari svolává k opravě téměř 1250 vozů 458 Italia kvůli požárům

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Ferrari svolává k opravě téměř 1250 vozů 458 Italia poté, co se objevily zprávy o jejich vznícení. Oznámila to dnes firma, jež je součástí italské automobilové skupiny Fiat. Majitelé vozů, které oheň poškodil, dostanou nový automobil.

V Česku se Italia v provedení pro silniční provoz začala oficiálně prodávat na začátku letošního května. "Z námi prodaných vozů se to bude týkat jednociferného čísla, tedy méně než deseti vozů," řekl ČTK marketingový ředitel společnosti Scuderia Praha Jiří Rozkošný.

Společnost Ferrari minulý měsíc zahájila vyšetřování po zprávách médií o požárech u pěti vozů 458 Italia v Kalifornii, Paříži, Švýcarsku, Číně a jedné nejmenované lokaci. Podle mluvčího firmy problém souvisí s lepidlem použitým při montáži vozů, které se může za určitých okolností vznítit, napsala agentura Reuters.

Na českém trhu se automobily značky Ferrari oficiálně prodávají od roku 1997 a v současnosti jich na českých silnicích jezdí téměř 400. Ferrari chce letos v Česku prodat přes 40 vozů, loni to bylo 46 aut včetně závodních speciálů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Avatar - Katikakus
6. 9. 2010 13:06
Re: super...
Tohle je nesmysl, Toyota uz davno montuje system, ktery pri zmacknuti brzdoveho pedalu odpoji privod paliva od motoru.
Btw. doporucuji shlednout video v tomhle testu: [odkaz]
6. 9. 2010 12:17
Re: super...
Tady v evropě si spousta lidí myslí, že amíci neumějí brzdit. Ale je trochu problém, když u automatu nemají spojku brzdit auto, který zároveň žene motor dopředu, takže je celkem dobře možné, že nezastaví na takové vzdálenosti, kde by jinak zastavil.
6. 9. 2010 09:06
Re: super...
No tak jestli si myslíš, že to uhraješ na záruku tak to žiješ ve velkým omylu. Známýmu se to stalo na necelých 50 tisících a poslali ho se zárukou do háje. Rozvoďák je stejně jako brzdový destičky nebo spojka výměnný díl, který se opotřebovává a po opotřebení se musí holt vyměnit na něj se záruka nevztahuje a jestli ti přeskočí a zkurví u toho motor tak to je tvůj problém. Záruka na auto je akorát bouda na zákazníka aspoň u Škodovky to tak funguje.
Avatar - Katikakus
5. 9. 2010 21:58
Re: super...
No, s nefungujicimi airbagy taky nic moc nenadelas - treba u Roomstera, ze ano. Tam se ovsem nesvolavalo. A o tom pristupu to prave je.
Avatar - white label
5. 9. 2010 01:25
Re: super...
Odpověděl sis vlastně sám, u "zaseknutého" pedálu stačí trochu přemýšlet, ale na co budeš šlapat u (případně) hořícího vozu? ;-)