Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hořící Lamborghini Murciélago uhasil řidič na benzínce u Turnova

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (50)
Další italský býk vzplanul na českých silnicích. Díky rychlému jednání svého řidiče ale nepadl za oběť plamenům.

Spojení ohně a italských supersportů začíná být v posledních letech poměrně běžnou záležitostí a především vozy značky Lamborghini se velmi často objevují ve zprávách jako oběti plamenů.

Nejnovější případ ohněm zasaženého Lamborghini zdokumentovali profesionální hasiči z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Ti byli ve čtvrtek 2. srpna ve večerních hodinách přivoláni k doutnajícímu Lamborghini Murciélago na benzinovou stanici v Přišovicích.

Řidič Lamborghini si naštěstí dokázal poradit sám, když jeho Murciélago zahořelo v motorovém prostoru, zastavil v blízkosti benzinové stanice a půjčil si zde tři přenosné hasicí přístroje.

Zastavení s hořícím autem v blízkosti benzinové stanice určitě není ideálním řešením, ale na druhou stranu, když vám začíná hořet auta, tak chcete co nejdříve zastavit a začít hasit. Navíc na benzinové stanici máte jistotu, že narazíte na větší počet hasicích přístrojů.

Hasiči, kteří dorazili na místo požáru, již jen provedli kontrolu uhašení a po dohodě s řidičem na místo povolali svého vyšetřovatele. Podle jeho slov byla příčinou požáru nespecifikovaná závada na katalyzátoru, škoda byla odhadnutá na 200.000 Kč, uchráněná hodnota pak dle majitele vozidla činí 4.000.000 Kč.

Lamborghini Murciélago hořící na benzinové stanici v Přišovicích není jediným zástupcem své značky, ze kterého vyšlehly plameny na české silnici. K nejznámějším případům patří Lamborghini Gallardo, které shořelo koncem loňského srpna díky poruše převodovky nedaleko Strahovského tunelu v Praze.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (50)
5. 8. 2012 22:38
Re: Lambo
vskutku hodně laické "uvažování",ach jo,no nic... :-!
5. 8. 2012 22:36
hoří i nejlepší auto světa
[odkaz] >:D
5. 8. 2012 20:15
Re: Pokud by v tom byl motor TDI
Toto mi príde >:D ako flejm-startup :)... Pre schladenie >:D aj diesel sa dá upiecť
5. 8. 2012 20:12
Katalyzátor
Je to zaujímavé pozrel som si na mape obec Přišovice a moc veľké to nieje. Samozrejme nemôžem vedieť odkiaľ cestoval či tam býval... No ako ste tu niektorí písali že v meste sa to kľúdne stať môže, tak mi teraz vŕta v hlave čo on v skutočnosti robil. Možno to bola chyba v materiále alebo jazdil výkonne a motor nedochladil tak ako sa patrí. Každopádne je zarážajúce že katalyzátor začal horieť. Veď práve tieto časti sú najodolnejšie voči teplote. Zaujímala by ma hodnota teploty výfukového potrubia v momente kedy katalyzátor chytil. To musel byť riadny extrém. Ja na svojej Vectra (200k) som nameral za turbom digitálnym teplomerom 690C po extrémnej jazde na maximálny výkon... To Lambo by ma veľmi zaujímalo :-)
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2012 19:20
Re: Lambo
:yes: :-)