Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra BMW X7 je za rohem. Automobilka nás láká první siluetou

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Mnichovští se pilně připravují na příjezd nového vydání modelu X7. A první silueta potvrzuje, že dostane opravdu obří ledvinky.

Nové modely BMW se nesou v duchu rostoucích ledvinek a novinka v podobě modelu X7 je toho jasným důkazem. Nepotvrzuje to jen loňský koncept X7 iPerformance, ale i úvodní teaser sériového vozu, který dnes automobilka BMW vypustila do světa.

Mnoho nového se toho nedozvídáme, naštěstí nás už ale mnichovští nebudou napínat dlouho. Oficiální debut totiž značka naplánovala na polovinu října, je tedy možné, že se s novinkou seznámíme již v pondělí.

Design ale už úplným tajemstvím není. Hodně toho prozradily nejen patentové snímky, ale i várka špionážních fotografií kolujících po internetu. Jednomu z šikovných fotografů se podařilo zachytit i interiér, jenž dostane nejnovější provedení digitálního přístrojového štítu po vzoru nové řady 8.

S osmičkou se vlastně shoduje velká část prvků v interiéru. Na pohodlí a nejmodernější technologie se mohou těšit i cestující vzadu, kteří dostanou vlastní konzolu s nastavováním teploty, nechybí ani držáky na nápoje a dva USB porty.

Jak již napověděl loňský koncept, novinka bude posazena na platformě CLAR a dostane dobře známé turbomotory. Očekává se velký zájem o zážehový 4,4litrový osmiválec, jakož i dieselový řadový šestiválec o objemu 3,0 litru.

Ještě připomeňme, že novou X7 bude produkovat továrna ve Spartanburgu v Jižní Karolíně, odkud se automobily budou exportovat do Evropy a Číny. Prodej by měl být zahájen počátkem příštího roku a již teď se spekuluje o příjezdu ostré varianty X7 M.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
15. 10. 2018 09:43
Re: Nudiareň
Otázkou je, jestli stavět identitu na silně nevzhledném designu, je ideální cesta. BMW už delší dobu patří k tomu ošklivějšímu na cestách.
14. 10. 2018 12:38
Re: Nudiareň
Co by za tu jak říkáš "nudu" dali třeba francouzští výrobci. Ona ta "nuda pro kecálky" je firemní identitou, kterou třeba francouzi ztratili.
Avatar - pallas
13. 10. 2018 23:46
Nudiareň
nemôžem si pomôcť, ale pripadá mi to strašne nudný, stokrát prevarený dizajn- OK, navešajú na to kilá chrómovaných líšt - ale aj tak to je fest nudné.
13. 10. 2018 19:27
Dizajn "obří ledvinky"
Dizajn jasne naznacuje ze Europa nebude pre tento model hlavnym trhom.