Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příchod Tesly Model X na trh se opět opozdí

Ondřej Chamilla
Diskuze (32)
Původně se měl elektrický crossover začít prodávat již v roce 2013. Nyní se však zdá, že dříve než v roce 2015 se první kusy k zákazníkům nedostanou.

Vizionářský výrobce chváleného elektromobilu Tesla Model S je nyní v nezáviděníhodné situaci. Jak jsme se nedávno dozvěděli, automobilka se propadla do ztráty téměř padesát milionů dolarů a nyní se zdá, že další z očekávaných vozů, Model X, bude mít již několikáté zpoždění.

Ztráta by nemusela být zase tak tragická, protože jí způsobila investice do nových technologií a úprav stávajícího vozu, naopak výroba je nyní rekordní. Model X se však měl představit již v roce 2013, nakonec se hovořilo o druhé polovině tohoto roku. Automobil se údajně opozdil kvůli doladění detailů, jako jsou zadní dveře, které se mají vyklápět směrem nahoru. Šéf Tesly Elon Musk však poslal akcionářům dopis, ve kterém stojí, že první prototypy budou připraveny ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. To znamená, že dříve než v roce 2015 se zákazníci velkoprostorové Tesly s velkou pravděpodobnostní nedočkají.

Ondřej Chamilla
Diskuze (32)
13. 5. 2014 08:47
Re: Držím Tesle palce
Tvoj nick je trefný nomen omen >:D
Tesla je akosi malá automobilka. je preto dosť logické, že neuvádza modely ako na bežiacom páse. Aj model S sa oneskoril - a vyrábajú ho. Očakávam to isté aj s modelom X.
12. 5. 2014 16:58
Re: Automobilky se bojí
spolecne s Toyotou a Panasonikem pracuji na lepsich bateriich, opravdu veris ze v tehle oblasti nedojdou ke zlepseni?

psal jsem to i pod jiny clanek o Tesle, to ze se o jiz prodavanych novejsich technologiich baterii nepise, neznamena ze nejsou realne a nekdy dokonce jiz i v prodeji ;-) ono to bohuzel dost casto zapadne prave v te zaplave clanku o "fantastickych" baterkach "budoucnosti" na kterych zrovna nekdo zacal pracovat a protoze nato potrebuje penize tak se to medializuje a nasledne otom napise kdejakej bulvar a drtiva vetsina ctenaru to oznaci za dalsi blabol kterych jiz cetli stovky, jenze zrovna u baterii se ma vec tak, ze od zacatku vyvoje do realneho prodeje ubehne treba 8-15 let, kuprikladu na hybridnich Li-Ion bateriich se praacovalo temer 9 let a prvni zminky o jejich planech jsou vice nez 11 let stare z roku 2002, prodavat ze zacali vloni
12. 5. 2014 12:15
Re: Držím Tesle palce
Tá už spľasla, alebo ti miesto reálneho úsudku stačia pr sľuby od tesly? Automobilky, ktoré nie sú v problémoch, uvádzajú nové modely, automobilky ktoré v problémoch sú, hovoria o tom ako ich uvedú.
12. 5. 2014 12:11
Re: Automobilky se bojí
Ano, toho by sa báli (500/30), ale neboja sa - je to momentálne nereálne. Rozprávky elona muska raz budeme deťom rozprávať ako ľudové klasiky.
12. 5. 2014 08:36
Re: NOJO, HOLT MUSÍME CHVILKU POČKAT :)
Tí dvaja, čo mi dali mínusové hlasy asi nevedia čítať >:D