Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Připravte si kapesníky: Rozlučkové video od Audi pro model R8 stojí za to

Dominik Kovář
Diskuze (48)

Novodobá ikona z Ingolstadtu se pomalu ale jistě stahuje z portfolia německé automobilky.

Stále je těžké uvěřit tomu, že se Audi loučí s klenotem v podobě supersportu R8. Automobilový sen mnoha z nás to má za pár, výrobou dobíhají poslední kusy a poté uvolní cestu nástupci s elektrickým pohonem. Supersport z Ingolstadtu si zaslouží poctu, kterou mu díky fanouškům připravila divize Audi USA.

Audi USA před několika měsíci na svých sociálních sítích požádalo fanoušky, aby jim pomohli s tvorbou videa, které je nyní na světě a má symbolický název “The Last Lap”. Ptáte se, čím fanoušci pomohli? Audi propůjčily své vymazlené R8!

Video nabízí zajímavé lokace od vyprahlé pouště až po noční město. V nich se postupně objevují jednotlivé modely R8 od fanoušků. Nejprve se objevuje R8 první generace z roku 2008 s 4,2litrovým osmiválcem FSI o výkonu 420 koní a šestistupňovým manuálem k tomu. 

Při přechodu do pouštní oblasti se na scéně objevuje brutální Audi R8 GT z roku 2012. To už se mohlo chlubit 5,2litrovým desetiválcem, který na zadní kola posílá skrz sedmistupňovou automatizovanou manuální převodovkou R-Tronic 560 koní. 

Dvojici z první generace doplňuje nejnovější desetiválcové Audi R8 performance quattro s centrem města Los Angeles v pozadí a posléze v noci jedoucí zadokolka Audi R8 GT RWD, které je poslední limitkou německého supersportu o celkovém počtu 333 kusů. 

Video se připravuje ...

Na samotném konci snímku se po vzoru čtyř kruhů symbolicky srovnají všechny vystupující vozy vedle sebe s finálním komentářem “Legenda žije navždy”. Komentáře pod povedeným snímkem dokazují, jak moc bude model R8 fanouškům Audi chybět. Automobilku čeká nelehký úkol. Nahradit model, který se stal naprostou ikonou. 

Dominik Kovář
Diskuze (48)

Doporučujeme

Avatar - white label
16. 11. 2023 21:44
Re: Re: reklamy
Ahoj, palce se vůbec neměly zavádět, tak je aspoň co nejdřív zrušte.
Sám se ptáš, jestli jsou tak důležité, samozřejmě, že nejsou, naopak. Proto logicky zrušit, ať už tu nestraší a místní primitivní trollové přijdou o svou specifickou formu "zábavy"... ;-)
Avatar - Mokrous
16. 11. 2023 18:34
Re: Re: reklamy
:D :D :D
Avatar - KANKUNEN
16. 11. 2023 18:01
Re: Redakce ACZ
Tebe platí Honza Mička. Že jo.
16. 11. 2023 17:52
Slzu uroním...
Tohle bylo už od začátku mé snové auto. Žádný Ferrari nebo Porsche, ale přesně tahle nudná technicistní Audi R8. S V10 naprostá bomba.

Od Audi jsem odešel už docela dávno, ale tento model mě oslovuje od první generace.
Avatar - sargis
16. 11. 2023 17:48
Re: Re: reklamy
Kto by bol kedysi povedal, ze nam bude chybat GTI... Aj ked po novom by sa asi volat GTE :D