Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Proč Lamborghini nenabízí a ani nechystá auto s manuální převodovkou?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Možná si vzpomenete, že posledními modely Lamborghini, které dostaly manuální převodovku, byly Murciélago a Gallardo. A to už je fakt minulost.

Od té doby italská automobilka spoléhá výhradně na dvouspojkové automatické převodovky. Zdá se, že se to jen tak nezmění - ani když klasický "fofrklacek" zažívá ve sportovních autech malou renesanci.

Někteří zákazníci totiž znovuobjevují kouzlo řučního řazení v rychlých vozech. V Lamborghini těmto klientům ale nemohou vyjít vstříc. I když by třeba rádi.

Šéf automobilky Stefano Domenicali v rozhovoru pro magazín MotorTrend prozradil, že na manuální převodovku jednoduše nejsou peníze. Nebo lépe řečeno, peníze by třeba i byly, ale vývoj by se prostě nevyplatil.

Problémem totiž je, že v koncernu Volkswagen není k dispozici převodovka, která by se do vozů Lamborghini dala použít. Takže by se musela vyvinout nová.

A i kdyby firma nachystala například 200kusovou omezenou sérii Aventadorů s manuálem, ani tučný příplatek za takovou verzi by vývoj prý nezaplatil.

 

 

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme