Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Proč mají holky rády SUV?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (49)
Zhruba třetina Češek by si ráda pořídila terénní vůz SUV. Ve skutečnosti jej vlastní pět procent. Vyplývá to z průzkumu, který provedla společnost Kia Motor Czech mezi 1017 ženami.

Přibližně 32 procent respondentek by volilo jakékoli kombi s velkým kufrem, sedan by si pořídila pětina. Malé auto preferuje 28 procent žen.

Při koupi vozu berou téměř tři čtvrtiny žen (73 procent) v potaz především technické parametry, jako jsou výkon, prostornost a spotřeba. Necelá polovina (45 procent) žen klade důraz na bezpečnost a třetina od svého budoucího automobilu očekává také všestrannost.

Ženský hlas zaznívá při koupi nového vozu v 90 procentech případů. O společné rozhodnutí obou partnerů jde v 61 procentech, v některých případech rozhoduje celá rodina (13 procent).

"Průzkum potvrzuje dlouhodobý trend posledních let, kterým je stále se zvyšující zájem o vozy ze segmentu SUV. V posledních dvou letech generuje tento segment necelou třetinu našich prodejů, což se téměř shoduje s výsledky průzkumu," uvedla mluvčí Kia Motors Czech Kateřina Jouglíčková.

Čtyři z deseti žen si pořídily první vůz do 25. narozenin, zatímco do 30 let si auto pořídily téměř tři čtvrtiny žen. Více než třetina si ho pořídila z vlastních úspor, čtvrtina ho dostala jako dárek od rodičů, desetina si na něj musela půjčit. České motoristky nejčastěji vlastní kombíky (30 procent) či sedany (29 procent), které jsou s odstupem následovány malými vozy ze segmentu A (20 procent).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (49)
15. 10. 2016 09:40
Re: Zhruba třetina Češek by si ráda pořídila terénní vůz SUV
A potom je tady otázka kdo kupuje do toho žensky vysněného SUV pohonné hmoty ...
15. 10. 2016 07:38
Re: 29% ceskych ridicek vlastni sedan
Ptali se šikovnejch holek, takovejch, co jezdí E-klasse a 5er
15. 10. 2016 04:52
29% ceskych ridicek vlastni sedan
Tady ctu, ze 29% ceskych ridicek vlastni sedan.
Neco tady nehraje.
Ale jinak je mi to celkem jasne - asi si mysli, ze Oktavka liftback je sedan, jine vysvetleni pro CR neexistuje...
Avatar - rokyta.p
15. 10. 2016 00:08
Re: ...
Ať si jezdí s čím chtějí, problém je spíš v tom, že většina s tou neohrabanou krabicí neumí zaparkovat (zvášť když je z toho výhled jak z tanku). Ty auta jsou neohrabaná, žravá, pomalá, nejsou s tím dělat žádné větší manévry, mnohdy to má malý kufr. Je to jako chodit v zimní bundě po bytě, samé nevýhody ale člověk si připadá jak robokop >:D Vlastní auto má podle mě tak 30% 25 letých holek a 50% 30 letých ženských (to už nejsou holky ale ženské). Pod pojmem vlastní může být cokoliv, důležité je kdo má klíčky. A klíčky mívá ten, kdo má vagínu. Na placení nebo servisování jsou tu chlapi, firmy atd.
Avatar - praděda7
14. 10. 2016 23:22
Cenzor!
Tož nevím, ale vše nasvědčuje tomu, že tu máme ženskou cenzora... >:-[]