Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej Porsche v pololetí vzrostl o více než třetinu na rekord

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Německý výrobce sportovních a luxusních automobilů Porsche v letošním prvním pololetí zvýšil prodej meziročně o 37 procent na rekordních 60.659 vozů.

Šéf prodeje automobilky Bernhard Maier již o víkendu v rozhovoru pro agenturu DPA předpověděl, že v celém letošním roce Porsche poprvé pokoří hranici 100.000 vozů.

Nejlépe si v pololetí vedl model Cayenne, jehož prodej se téměř zdvojnásobil na více než 30.000 vozů. "Výrazný nárůst objednávek, především u našich vozů Cayenne a Panamera, je předzvěstí, že údaje o prodeji budou příznivé i v příštích měsících," řekl Maier k výhlídkám pro druhé pololetí.

Porsche by se mělo v letošním roce stát desátou značkou německé automobilové skupiny Volkswagen. Automobilka však před časem uvedla, že její začlenění do Volkswagenu se zřejmě zdrží kvůli vyšetřování jejích dvou bývalých čelných představitelů.

V České republice loni automobilka Porsche prodala rekordních 220 vozů. Letos hodlá tento rekord překonat.

Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce a prodejce vozů Porsche v Česku, od ledna do konce května prodala v centrech v Praze a v Brně 102 vozů, což je meziroční růst o 19 procent.

Nejprodávanějším vozem je nová generace modelu Cayenne, kterou si zakoupilo 61 zájemců. Druhým nejúspěšnějším se stal model Panamera, čtyřdveřový zástupce třídy Gran Turismo, kterého se od ledna do května prodalo 19 kusů. Modelu Porsche 911 se za uvedené období prodalo 14 kusů a vozů Cayman/Boxster osm kusů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
13. 7. 2011 15:11
Diesely...
.... mají už diesely podíl na prodejích vyšší než 50%? ;-)