Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prohlédněte si návrh moderního Fiatu 126. Takového Malucha chceme!

Jan Zajíc
Diskuze (27)

Nezávislí grafici většinou pracují na autech, u kterých máme jistotu, že vzniknou. S novodobým nástupcem Fiatu 126 se bohužel nepočítá, přesto si jej můžeme prohlédnout.

Náš grafický kolega a spolupracovník Honza Lušovský si před časem řekl, že by mohl zase nakreslit auto, u kterého více pustí uzdu vlastní fantazii. Často pro nás připravuje grafické návrhy vozů, které se značně inspirují špionážními fotkami prototypů pod vrstvou kamufláže. Jenže prototypy Fiatu 126 na cestách nepotkáte, protože se s ním vůbec nepočítá.

To ale nevadí. Model italské automobilky je kultovní záležitostí a především naši sousedé v Polsku jej dodnes vnímají jako automobilovou ikonu. Polská variace 126p se proslavila pod přezdívkou Maluch (což doslova znamená malé dítě, případně něco malého). Slovíčko se nakonec zalíbilo i samotnému Fiatu, který jej v roce 1997 přijal coby oficiální název vozu. Fiatu 126p vzniklo 4,6 milionu kusů, ten poslední sjel z výrobní linky 22. září 2000. 

Video se připravuje ...

Dnes má Fiat v kategorii malých městských aut solidní zastoupení v podobě modelů 500 a Panda. Dalšího takového se tedy dočkáme jen těžko, i když nám by se návrat moderního Fiatu 126, jehož vizi si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii, moc moc líbil.

Není to přitom tak dávno, co jsme psali o výtvoru Czyzewski Design. Tvůrce se také pustil do “stavby” novodobého Malucha a ukázal jej nejen v několika barevných provedeních, ale nechal nás nahlédnout také do interiéru. Dílo si můžete rovněž prohlédnout v galerii výše.

Jan Zajíc
Diskuze (27)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
22. 9. 2020 10:39
Re: Re: Já
Nojo to se musím přiznat že sem kdysi skočil na Jágrovu reklamu https://mobilizujeme.cz/…uawei-nepodekuji parametry jako SLUŠNÝ ale jinak = sem ho asi za půl roku prodal :D

Ne čínský šmejdy a okopčenou ukradenou techniku za biliony FAKT NE

Tohle je VÝJÍMKA https://www.hifi-voice.com/…nki-studio-ex-m7 :yes: ;-)
Avatar - Hammunasakra
22. 9. 2020 10:35
Re: Proč?
No a realita ACZ je že "už není o čem psát" a PŘESTO jim spousta věcí uteče = vůbec tu o nich není ;-)

ALE zase desítky článků o NIČEM = o obrázcích

Moc rád mám taky rozložení jednoho tématu místo jednoho max. 2 článků do xy :-O :-!
22. 9. 2020 07:36
Re: Zvenku jakž takž....
Je to skrátka hnusné jak cesta do roboty. Z Lega by decká postavili krajšie.
22. 9. 2020 07:36
Kam ten svet speje...
Že ja blbec som sa dal na strojárinu, stačilo sa naučiť Photoshop a mohol som byť profík dizajnér a ešte k tomu vizionár...!
21. 9. 2020 20:19
.........
hnedy gut.
no bude to asi baterky.... do mesta staci