Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Projekt „Postav si svůj náklaďák“ byl spuštěn. Výsledkem bude Tatra Phoenix!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Tatra Trucks se podílí na projektu „Postav si svůj náklaďák“, na jehož konci má stát plně funkční nákladní vozidlo Tatra Phoenix pro údržbu silnic, které zkompletují studenti Střední průmyslové škole v Třebíči.

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks je tradičním dodavatelem nákladních vozidel pro komunální služby a tentokrát spolupracuje na projektu, jehož cílem je praktická výuka studentů na Vysočině.

Společnost Tatra Trucks již 17. července 2018 předala Střední průmyslové škole v Třebíči klíčové díly nutné k sestavení vozidla Tatra Phoenix 4x4. Oficiální zahájení projektu a představení všech spolupracujících subjektů se však odehrálo až 14. září 2018 v prostorách Krajské správy a údržby silnic v Jihlavě.

Na projektu „Postav si svůj náklaďák“ spolupracují společnost Tatra Trucks, Kraj Vysočina, Krajská správa a údržba silnic Vysočina a Střední průmyslová škola v Třebíči. Symbolický klíč od nákladního vozu Tatra Phoenix 4x4, který mají studenti průmyslové školy v Třebíči postavit, převzal od zástupců společnosti Tatra Trucks ředitel Krajské správy a údržby silnic Vysočiny (KSÚSV) Jan Míka.

Oficiálního představení a předání klíčů se zúčastnili za Kraj Vysočina radní Jana Fialová, za KSÚSV její ředitel Jan Míka, ředitel Střední průmyslové školy v Třebíči Zdeněk Borůvka, Pavel Jurečka, výrobní ředitel společnosti Tatra Trucks, a Radek Suk, manažer Tatra Trucks pro klíčové zákazníky.

Stavba vozidla Tatra Phoenix 4x4, kterou provede deset studentů ze Střední průmyslové školy v Třebíči, potrvá půl roku. Studenti v následujících dnech absolvují náročné odborné školení přímo v kopřivnické automobilce.

Až studenti vůz sestaví, dojde k jeho přepravě do Kopřivnice, kde projde diagnostickým procesem i zkušebními jízdami na polygonu. Také této části projektu se budou studenti, kteří na sestavení vozu pracovali pod vedením tatrováckých mistrů, účastnit. Následně najde dokončená Tatra svůj nový domov ve vozovém parku Krajské správy a údržby silnic Vysočiny.

Oficiálního zahájení projektu „Postav si svůj náklaďák“ a předání klíčů se uskutečnilo na Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny v rámci tzv. Cestářského rodea, což je jízda zručnosti řidičů posypových vozů. Společnost Tatra Trucks je partnerem Cestářského rodea v několika krajích po celé České republice.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)