Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prototypy nového SUV Tesly míří do výroby, potvrdil Musk. Kdy dorazí sériovka?

Stanislav Kolman
Diskuze (47)
Automobilka Tesla vykázala v posledním čtvrtletí zisk, to ale není jediná dobrá zpráva. Rýsuje se i výroba dalšího modelu.

Jakkoliv nejistě vypadala v posledních měsících budoucnost značky Tesla, nyní se zase vše zdá zalité sluncem. Nejenže v posledním čtvrtletí vykázala společnost Elona Muska zisk (teprve potřetí ve své historii), ale zároveň oznámila výrobu prototypů Modelu Y. Že by definitivní konec nejistých časů?

Model Y bude elektrickým crossoverem postaveným na základech Modelu 3 a automobilka očekává, že bude ještě úspěšnější. Už sedan se přitom těšil oblibě, jak ostatně bývá u produktů Tesly zvykem. Přes půl milionu kupců složilo zálohu tisíc dolarů ještě dlouhou dobu před vstupem „trojky“ do sériové produkce.

Očekává se, že Y se světu představí v březnu roku 2019 a sériová produkce by měla odstartovat o rok později. Zaměříme-li se na hierarchii automobilky, Model Y se má usadit někde mezi Modelem 3 a Modelem S. Zatím neznáme finální podobu vozu, Tesla však už vypustila do světa siluetu, na níž jeden z šikovných tvůrců dokázal postavit svou vizi.

A jak známe Teslu, při premiéře nového crossoveru by mohla připojit ještě jedno nějaké překvapení. Třeba odhalení tolik očekávaného pick-upu, který by se na amerických trzích jistě stal dalším poptávaným zbožím. Modelovou řadou S3XY by to navíc skončit nemuselo. Americký výrobce by se chtěl časem dostat na úroveň zavedených značek a nabídnout paletu sedmi až osmi modelů.

Stanislav Kolman
Diskuze (47)
Avatar - _Karel_
31. 10. 2018 18:37
Re: Kolman zase klame..
Trotliku, musk oznamil, ze Y byl schvalen do vyroby. Doporucuju omyvat prirozeni vlaznou vodou.
Avatar - .StenLi.
31. 10. 2018 11:49
Kolman zase klame..
Musk ani Tesla nikdy nevydali ziadnu informaciu o tom ze Model Y mieri do vyroby, prave naopak. Model Y je uz vyrobeny a uz davnejsie presiel vsetkymi potrebnymi testami aby sa mohol okamzite vyrabat, ale Tesla nema priestory na vyrobu. Gigafactory 1 je vyuzita len na 30% ale zatial neplanuju vyrabat viac ako baterie a motory. Model Y sa bude vyrabat spolu s Modelom 3 v Gigafactory 3 ktora sa este len stavia v Shanghaji, takze urcite nemieri do vyroby pan Kolman ;)
Avatar - _Karel_
30. 10. 2018 19:05
Re: Vážně?
No coment.
Avatar - .StenLi.
30. 10. 2018 18:44
Re: Vážně?
Tak uz vieme kam chodis na tie nezmysly. Novinky.cz >:D kde si precitas nadpis a podnadpis s gramatickymi chybami a to ze tam chyba text ti vobec nevadi, vsak ty vies o financnej situacii Tesly aj bez precitania financnej spravy >:D Znacim si ta medzi sasov ako fostek, Ada atd >:D
Keby si sa nestrapnoval a radsej si precital Q2 report tak zistis ze operacny vyrobny zisk Tesly bol $618M, to M znamena milionov, nie miliard, vidim ze s tym mas problem ;-) A to vsetko pred poslanim listu dodavatelom ;) takze naopak, ty nepapaj kazde Muskove slovo ako pravdu boziu, bol by hlupy keby to neskusil. Nikde sa neuvadza ci mu nejaky dodavatel poskytol zlavu, ale vo financnej sprave Q3 spominali iba uspory na vyrobnom procese.
Takze fakty: Tesla ma najhodnotnejsi asset, najlepsi cash flow, najlacnejsiu vyrobu, najvyssie predaje a najvyssiu marzu v jej historii = je na tom najlepsie v historii. A kludne by mohol Musk tvrdit nieco ine..
Moj predpoklad: Q4 bude rekordny, aspon $600M celkoveho zisku, avsak ak v Q1 zacne vyroba M3 Standard tak zisky pojdu opat dole a mozeme cakat zaplavu clankov o krachu Tesly >:D
Avatar - _Karel_
30. 10. 2018 17:29
Re: Vážně?
[odkaz]

Jestli máš pocit, že za tři měsíce se situace zcela zásadně změnila, pak se nech u svého idolu zaměstnat jako fin. analitik.
A kecy o hejtech si nech pro svý spolužáky, já k tesle žádnou nenávist necítím, stejně jako k žádné jiné automobilce. Relativně nedávno jsem jí i fandil.
A neměl bys věřit všemu, co tvůj idol vypustí z pusy. Ten tweet mu způsobil veliké problémy, pokles ceny akcií, přišel o funkci a o 40mil. dolarů, a holt neumí chlapsky přiznat, že se mu to nepovedlo. Asi podobně, jako když po neúspěšné nabídce pomoci označil šéfa thajských záchranářů za pedofila. A bl.bečkové mu neusále odezírají každé slovo z úst a vydávají ho za pravdu boží.