Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První sériová Corvette C7 Stingray vydražena za 1,1 milionu dolarů

David Bureš
Diskuze (1)
Na vydraženou C7 Stingray s identifikačním číslem vozidla (VIN) končícím na čtyřčíslí 0001 si nový majitel ještě počká. Vůz zatím není vyroben.

Na aukci sběratelských aut Barrett-Jackson v arizonském Scottsdale byl vydražen první sériový exemplář Corvette C7 Stingray. Majitelem vozu se stal Richard Hendrick, vlastník stejnojmenné stáje v závodní sérii NASCAR a sběratel vozů Corvette.

Automobil byl vydražen za 1,1 milionu dolarů, což je v přepočtu asi 21,2 milionu korun. Ceny sériové C7 Stingray mají přitom začínat na zhruba dvacetině této částky. Suma, za kterou bylo auto vydraženo, bude darována Vysoké škole pro kreativní studia v Detroitu.

Na přiložených fotografiích však vydražená Corvette není, ta bude totiž teprve vyrobena. Na dražbě se objevil pouze předsériový exemplář, aby si dražící mohli nedávno představenou, novou generaci Corvette řádně prohlédnout.

C7 Stingray se začne v továrně Bowling Green sériově vyrábět během letošního roku, první exempláře se k zákazníkům dostanou na podzim. Vydražený automobil si nový majitel může nespecifikovat podle svých přání.

Sedmá generace Corvette se vrátila k přídomku Stingray. O pohon auta se stará nově vyvinutý small block LT1 V8 o objemu 6,2 l s přímým vstřikováním, plynule proměnným časováním ventilů a deaktivací poloviny válců. Výkon motoru činí 335 kW, točivý moment vrcholí hodnotou 610 Nm.

Na stejné aukci byl vydražen i Batmobil z roku 1966 z tehdejší televizní série o netopýřím muži s Adamem West v roli Batmana a Burta Warda v roli Robina, o který se mezi dražícími strhl velký boj. Batmobil, jehož základem je studie Lincoln Futura z roku 1955, byl nakonec vydražen za 4,62 milionu dolarů, což je v přepočtu přes 89 milionů korun.

Mezi dalšími vozy draženými na letošní aukci Barrett-Jackson ve Scottsdale byl i bílý prototyp Porsche 959 z roku 1986, netradičně tvarovaný koncept Chrysler Diablo z roku 1956 nebo pickup Ford F-150 z roku 2009, který dříve vlastnil bývalý prezident USA George W. Bush.


David Bureš
Diskuze (1)
21. 1. 2013 12:46
dobrej kauf
Uložil prachy pro své potomky, taky možnost.

Hlavně to prosím tě kámo nerozstřel. Nebo snad někdo, komus' to půjčil.