Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA a Bolloré spolupracují na výrobě elektromobilů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Koncern PSA Peugeot Citroën a skupina Bolloré se pouští do spolupráce na výrobě elektromobilů a v oblasti sdílení automobilů.

Dohoda o spolupráci podepsaná zástupci koncernu PSA Peugeot Citroën a skupiny Bolloré má odrážet společný zájem v oblasti udržitelné mobility a zároveň společný cíl stát se předním hráčem v oblasti sdílení automobilů.

Koncern PSA Peugeot Citroën bude podle dohody ve svém podniku v Rennes od září letošního roku vyrábět elektromobil Bolloré Bluesummer. Produkce je stanovena na 15 vozidel za den a maximálně 3500 vozů ročně.

Elektromobil Bolloré Bluesummer s otevřenou čtyřmístnou karoserií je 3,69 m dlouhý, 1,71 m široký a 1,61 m vysoký. V konstrukci karoserie vozidla s celkovou hmotností 1285 kg, jehož základem je ocelový rám, je hojně využito plastů.

Dojezd Bolloré Bluesummer na jedno nabití se pohybuje okolo 200 km a maximální rychlost tohoto elektromobilu je 110 km/h.

Kromě výroby se koncern PSA Peugeot Citroën bude prostřednictvím své sítě showroomů podílet i na prodeji elektromobilů.

Vedle produkce a prodeje Bolloré Bluesummer budou obě společnosti spolupracovat i v oblasti sdílení automobilů. Nejprve v Evropě a později prostřednictvím společného podniku, umožňujícího pronájem osobních i užitkových elektromobilů a nízkoemisních automobilů se spalovacími motory po celém světě.

V této oblasti budou obě společnosti vycházet i ze svých dosavadních zkušeností. Bolloré již nabízí prostřednictvím svých poboček možnost sdílení elektromobilů v několika francouzských i zahraničních městech.

PSA Peugeot Citroën má ve své nabídce rovněž několik programů na sdílení automobilů pro firmy i jednotlivce. Peugeot například již v roce 2009 spustil nabídku krátkodobého pronájmu pod značkou Mu by Peugeot.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Stejsn
19. 6. 2015 14:28
Že by to byla předzvěst
ohlášeného nového Méhari?