Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA údajně uvažuje o novém voze luxusní třídy. Oživí značku Panhard?

Dan Vořechovský
Diskuze (47)
Francouzský magazín Challenges spekuluje o tom, že by francouzský koncern PSA mohl v případě nového vozu vyšší třídy obnovit věhlasnou značku Panhard.

Francouzský koncern PSA Peugeot Citroen má podle francouzského magazínu Challenges uvažovat o vstupu do segmentu vozů vyšší třídy. Za tím účelem se v koncernu také vymýšlí název nového modelu vyšší třídy a podle magazínu je ve hře také znovuobnovení některé ze zaniklých francouzských značek. Magazín Challenges zmiňuje, že Citroen stále vlastní práva na legendární značku Panhard, která by mohla být horkým kandidátem. Celý koncern disponuje podle magazínu zhruba 850 ochrannými známkami. Mezi nimi se nacházejí také práva na značky jako Simca nebo Talbot.

Mluvčí německého zastoupení automobilky Peugeot se k těmto spekulacím vyjádřil poměrně obligátním prohlášením: „Jde o čiré spekulace, které nebudeme komentovat.“

Dan Vořechovský
Diskuze (47)
18. 6. 2007 07:59
Re: Proc Panhard?
Panhard a Levassor, to bola jedna s najslavnejsich priekopnickych znaciek raneho automobilizmu. Tak preco nie? Vynika charizmou, akou sa ine znacky chvalit nemozu...
18. 6. 2007 07:53
Re: CITROEN
A co Audi a Horch napriklad? Aj Audi je potom spinava znacka...(?)
17. 6. 2007 19:25
Re: INFO Z LE MANS
Peugeot před závodem tvrdil, že umístění na bedně je úspěch. A povedlo se. Počkej ale příští rok. To mají mnohem větší ambice. Stačí přivést tři 908 HDI. Přece jen je to ještě čerství vůz, stále ve fázi ladění.
Příští rok to však bude pořádný souboj. Doufám, že nastoupí i Porsche se svým speciálem.
17. 6. 2007 15:08
Re: INFO Z LE MANS
Závod je ukončen
1.Audi Sport North America
2.Team Peugeot Total
3.Pescarolo Sport
--------------------
8.Charouz Racing
9.Aston Martin Racing-Enge

Další Le Mans za náma, opět slušně napínavý... :-)
17. 6. 2007 14:59
Re: INFO Z LE MANS
Peugeot no.8 má problémy, únik oleje z motoru. Je zatlačen do garáže. Oprava probýhala několik minut, ale vůz se vrací zpátky na trať a udržel druhé místo.