Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Racing 21 před Rallye Příbram 2017: Cílem je dokončit sezonu na úrovni

David Bureš
Diskuze (0)
Finále letošního ročníku českého mistrovství v rallye se blíží. Připravuje se na něj i posádka Štajf-Skácelová, která by ráda navázala na loňský výsledek v tomto závodě.

Již tento víkend je na programu poslední závod letošního ročníku TrueCam MČR 2017, kterým je Rally Příbram. Na závod se chystá i posádka Vojtěch Štajf, Markéta Skácelová, která se na domácí tratě vrací po startech na závodech v Íránu a Chorvatsku. Nabitý program by na Rallye Příbram ráda završila navázáním na loňský úspěch v tomto závodě. V něm Štajf (tehdy se spolujezdcem Františkem Rajnohou) obsadil třetí příčku.

Posádka by ráda zakončila letošní sezonu TrueCam MČR 2017 na úrovni a vyhnula se nedávným potížím, vždyť na Barum Rallye jí shořel závodní speciál. „Takové finále letošní sezony bych na začátku roku neodhadl. Koncem srpna nám na Barumce shořela Fabia R5, přesto jsme nedlouho

poté dokázali odstartovat v Íránu v rámci Shiraz Rally, kde jsme dojeli stříbrní a hned na to jsme dokázali v Chorvatsku vybojovat cenné body do Evropské rally trofeje, takže jsme se kvalifikovali do portugalského finále FIA ERT,“ rekapituluje náročný program Štajf.

„Možná se budu opakovat, ale rád bych ještě jednou poděkoval celému týmu za perfektní přípravu a maximální nasazení v posledních dnech a týdnech. Vážím si každého, kdo nám s Markétou umožňuje postavit se na start dalších soutěží, protože toho je aktuálně opravdu dost,“ nezapomíná pražský závodník na týmové zázemí.

Jestliže v zahraničí si Štajf vyzkoušel Hyundai i20 R5, v Příbrami se vrací za volant Škody Fabia R5. „Moc se do Fabie těšíme, je to skvělé auto. Po zkušenosti s jinou er-pětkou, která vzhledem k nedostatku času na testování a přípravu nebyla úplně optimální, si nyní chceme spravit chuť,“ říká jezdec týmu Klokočka Škoda Czech National Team.

Loni Štajf skončil na Rally Příbram třetí, a tak by rád na tento úspěch navázal, ideálem by bylo umístění v první pětce. „Vývoj sezony MČR 2017 pro nás nebyl úplně ideální, velká konkurence, hry osudu a týmové změny nám neumožnily vystoupat na lepší příčky. Korunu tomu všemu nasadil požár Fabie R5 na Barum Rally,“ hodnotí dosavadní vývoj ročníku Štajf. Bojovně ale dodává, že to v Příbrami umí a tamější erzety mu vyhovují.

Poslední soutěž českého TrueCam MČR 2017, 38. SVK Rally Příbram, odstartoval v pátek 6. října z náměstí v Příbrami, do úvodní startovní zkoušky ale vyrazí první vůz až v sobotu, v 8:38 ráno. Posádka Štajf, Skácelová odstartuje krátce po něm, ponese startovní číslo 6.

David Bureš
Diskuze (0)