Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rally Show a Helicopter Show v Hradci Králové: Auta a letouny bok po boku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Na akci v Hradci Králové se objeví i vybraní jezdci stáje Buggyra. Návštěvníci si pak vybrané vozy budou moci vyzkoušet na silnici i mimo ni.

Na letišti v Hradci Králové se v sobotu 14. května 2016 uskuteční populární Rally Show, kterou opět doplní i Helicopter Show. Organizátoři spojením dvou akcí nabízejí návštěvníkům jedinečnou možnost prohlédnout si automobily i letouny přímo v akci na jednom místě.

Organizátoři slibují bohatý program, který bude zkoordinován tak, aby návštěvníci nepřišli o to nejlepší z automobilových i leteckých ukázek. Mezi oběma programy bude návštěvníky převážet

turistický vláček.

K vidění budou rally jízdy se skokem přes most, driftování těch nejlepších českých a polských jezdců nebo skupinové letecké vystoupení letounů Cessna Grand Caravan. Předvedena bude také simulace hromadné dopravní nehody se zásahem všech složek integrovaného záchranného sboru včetně nasazení vrtulníků.

Do Hradce Králové se chystá hned několik českých závodníků, kteří budou k dispozici i k neformálnímu setkání. Mezi největší hvězdy bude patřit loňský okruhový mistr Evropy Michal Matějovský, který pro letošní sezonu přesedlal na závodní truck, a několikanásobný mistr Evropy v závodech tahačů David Vršecký ze stáje Buggyra.

Vršecký společně s Václavem Svobodou z týmu Svoboda Tatra Team usedne za volant dakarské tatry T 815 4x4 a divákům se ukáže při několika předváděcích jízdách. Ve spolupráci s mosteckým autodromem se připravuje také předvedení Škody Octavia speciálně upravené pro nově obnovený Škoda Octavia Cup.

Součástí Rally Show je také Autosalon Show, což je největší česká road show, při níž si řidiči budou moci vyzkoušet nové modely automobilů na silnici i na offroad dráze. Návštěvníci se budou moci svézt také na přilehlém závodním okruhu, avšak jen na místě spolujezdce. K vyzkoušení budou i RC modely, vznášedla nebo profesionální simulátor, na němž trénuje třeba Michal Matějovský.

„Na hradecké Rally Show – Helicopter Show se i v letošním roce očekává velká návštěva. Pamatuji si na úžasnou atmosféru předcházejících ročníků. Například vloni se přišlo na jednotlivá vystoupení podívat více než dvacet tisíc návštěvníků, kteří určitě odcházeli spokojeni,“ láká na letošní ročník závodník Michal Matějovský.

Program dua spojených akcí Rally Show a Helicopter Show bude zahájen v sobotu 14. května v 9:00. Jednorázové vstupné přijde na 200 Kč, přičemž je společné pro obě akce. Děti do výšky 150 centimetrů nebo tělesně postižení mají vstup zdarma. Při zájmu o projížďku v rallye speciálu nebo vyhlídkový let je potřeba si přikoupit tzv. kredity, cena jednoho z nich činí 150 korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)