Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rallye Dakar: Čagin dostal dárek od Koloce

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Sedmkrát vyhrál Vladimír Čagin s Kamazem hodnocení kamionů na Rallye Dakar. Na letošní soutěži funguje jako vedoucí továrního Team Kamaz Masters a oslavil také 45. narozeniny.

V pondělí 5. ledna oslavil narozeniny. Za tým Tatra Bugyra Racing a čtenáře portálu www.auto.cz mu předal Martin Koloc hokejový dres s jeho nejoblíbenějším startovním číslem. Tím je 500, které na Dakaru vozí na kamionu vždy obhájce prvenství z předchozího ročníku.

„Ani dlouholeté přátelství s Vladimírem mu nezajistilo správnou konfekční velikost. Všechny hokejový dresy týmu Buggyra Dakar Forces jsou střiženy dle velikostního ústrojového vzoru Kolomý 506,“ říká se širokým úsměvem Koloc.

Vladimír Čagin si minulý rok v září vyzkoušel na Autodromu Most závodní okruhový tahač týmu Buggyra Truck Racing International, se kterým startoval v ME tahačů David Vršecký. Testování se zúčastnil také Čaginův závodní svěřenec Eduard Nikolajev, který vyhrál čtyři etapy v aktuálním 37. ročníku Rallye Dakar.

„Vladimír říkal, že za volantem okruhového trucku seděl poprvé, ale jeho jezdecké schopnosti se nezapřou, i když aktivní činnost už ukončil. Jeho výkonnost v Davidově kamionu byla více než překvapivá,“ komentoval Koloc se zjevným obdivem časy, kterých „Car“ Čagin dosahoval.

Vladimír Čagin (narozen 5. ledna 1970) přezdívaný Car začínal na Dakaru v roce 1990 jako spolujezdec. Za volant se posadil poprvé v roce 1996 a jezdeckou kariéru ukončil v roce 2011.

Zvítězil sedmkrát v Rallye Dakar v ročnících 2000, 2002, 2003, 2004, 2006, 2010, 2011, osmkrát Dubajskou rallye a pětkrát Masters rallye. Na Dakaru vyhrál celkem 63 etap.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)