Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ralph Lauren: Muž se skvělým vkusem i na auta!

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)

Módní magnát patří k nejvýraznějším tvářím svého průmyslu. Vedle toho je také jedním z nejznámějších sběratelů aut s výjimečným citem pro krásu.

Ralph Lauren se narodil v roce 1939 v Bronxu v New Yorku. Tehdy však ještě s příjmením Lifshitz, které odkazovalo na jeho židovský původ. Jeho rodiče byli aškenázští imigranti z běloruského Pinsku s kořeny ve střední a východní Evropě. Rodné přízvisko přitom pravděpodobně odkazuje na polské město Hlubčice (polsky Głubczyce, německy Leobschütz).

První pracovní zkušenosti Lauren sbíral ve společnosti Brooks Brothers, která je nejstarším prodejcem módy ve Spojených státech (založena byla již v roce 1818). Zprvu se Ralph zaměřoval především na prodej pánských kravat, které se ostatně staly také prvním artiklem jeho firmy Ralph Lauren Corporation, kterou založil v roce 1967. O rok později uvedl plnohodnotnou kolekci pánského sportovního oblečení s názvem Polo, jež se nejdříve prodávala výhradně v manhattanském obchodě slavného řetězce Bloomingdale´s, zaměřeného na luxusní módu. V následujících letech Ralpha Laurena proslavilo především ikonické polo tričko s límečkem a krátkým rukávem, které si spojujeme též s francouzským konkurentem Lacoste.

Video se připravuje ...

Vedle konfekce se mu dařilo též na stříbrném plátně. V letech 1972 a 1977 se totiž postaral o kostýmy vysoce ceněných filmů Velký Gatsby a Annie Hallová. Postupem času k dosavadnímu byznysu přidal například vlastní značku parfémů. Ralph Lauren Corporation se mimoto zabývá prodejem nábytku, bytových doplňků a dalšího zboží.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)

Doporučujeme