Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ram 1500 Express: Pick-up pro nováčky

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Ram, divize pick-upů koncernu Chrysler, představuje model 1500 Express. Je určen pro mladé zákazníky, kteří si takový vůz kupují poprvé.

Divize Ram Trucks byla vyčleněna jako samostatná loni při reorganizaci Chrysleru, do té doby nesly pick-upy této řady značku Dodge. Model 1500 Express byl až dosud známý pod kódovým názvem Adventurer (dobrodruh). Doplňuje již v únoru v Chicagu představenou verzi Tradesman, která je spíše pracovní.

Stylovka Express je vybavena tím nejklasičtějším motorem, který Chrysler vyrábí, vidlicovým osmiválcem Hemi 5,7 litru s výkonem 291 kW (395 k) a točivým momentem 552 Nm. Spotřeba není nijak extrémní, v průměru 11,8 l/100 km. Při využívání výkonového potenciálu ale pochopitelně roste geometrickou řadou.

Ram 1500 Express se dá pořídit pouze s krátkou budkou Regular Cab, ale s pohonem jedné, či obou náprav. Exteriér může mít mladý klient celkem v osmi barvách, lakovaná je i mohutná přední maska kromě černé mřížky. Mladíci si na chrom nepotrpí, přesto jej nalezneme alespoň na dvojité koncovce výfukového potrubí.

Základní výbava dále obsahuje například dvacetipalcová kola, mlhovky, uzamykatelnou korbu, sklopnou a dělenou lavici pro cestující v poměru 40:20:40, klimatizaci, audio s CD a MP3, dvanáctivoltovou zásuvku, či úložné prostory za sedadly. Pochopitelně nechybí ani základní bezpečnostní prvky: šestice airbagů, ABS, ESP a monitor tlaku v pneumatikách.

Příplatková výbava je rovněž bohatá. Zákazníci mohou volit různé stálé převody zadní nápravy, doplňky Mopar (je jich v nabídce více jak tři stovky), pokud budou tahat přívěs, hodí se jim velká vyhřívaná zrcátka, nebo kontrola jeho brzdění. V interiéru můžou mít ti náročnější navigaci Uconnect, USB port, tempomat, bezklíčkový vstup a startování, nebo třeba satelitní rádio.

A teď to nejdůležitější: americká základní cena byla stanovena na 23.830 dolarů, tedy zhruba 404 tisíc korun. Pro Evropana něco neslýchaného.

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Avatar - Barrichello
11. 4. 2011 11:59
Re: to se mi líbí
což tě tady v čr nemusí zajímat, neb ofiko dovoz tohle
A) nikdy nenabízel
B) končí za pár dní

Takže only šedej dovoz a ti ten záruku uzná, když to LPG bude montované bud u něj nebo u firmy s kterou má smlovu.

Jinak já mam akutálně na 300C HEMI spotřebu 11,2. Normálně se pohybuju mezi 11-13.
Takže tak nějak, a to je starší verze motoru.

RAMka bude vážit o něco víc a mít krapet horší aerodynamiku, ale za 13-16 s tím jezdit půjde.
Avatar - dicky
10. 4. 2011 19:45
Re: to se mi líbí
a mas po zaruce motoru..
Avatar - gld
10. 4. 2011 18:57
Re: to se mi líbí
lpg
Avatar - dicky
10. 4. 2011 18:22
Re: to se mi líbí
No tak ceny jsou v realu jeste nize vetsinou o 10 procent ale to hlavni co jsem chtel napsat je ze udavana spotreba je naprosto mimo skutecnost.
Mi jsme meli na jedne z farem od dealera tento vuz zapujceny na mesic a motor 5.7 a nejmensi namerena byla kolem 16.5 mil/galon coz je vasich 14/100km priblizne.
A je treba pocitat ze v usa je tempo jezdeni oproti evrope o dost pomalejsi.
Evropa je v doprave dost hekticka na jezdeni tak zde je to 15 litru urcite na 99%.
Jinak dodge ram neni spatny automobil ale ma jen 5 stupnu prevodovku coz je citit a motor 5.7 ma svuj kroutak posazeny na muj vkus dost vysoko a pri tazeni je to znat.
Vzhledem k cene benzinu v cr 35 kc/liter priblizne vychazi 100km kolem 530 kc coz je ne pro kazdeho akceptovatelne >:D i kdyby se sem dovazel za us penize
Avatar - gld
9. 4. 2011 17:24
Re: to se mi líbí
Za tie prachy, aj dvoje..

len mi nie je jasné, prečo je to zamerané na mladých..? >:D