Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Autobiography Black: Ještě luxusnější Range (+video)

David Bureš
Diskuze (10)
Verzi Autobiography Black je možné pořídit i s rozvorem prodlouženým o 20 centimetrů. Z něj profitují hlavně pasažéři vzadu.

Range Rover nepatří mezi vozidla, která jsou kritizována za nedostatek luxusu. Britský výrobce si však připravil ještě luxusnější verzi tohoto modelu. Ta se jmenuje Autobiography Black, která v kombinaci s prodlouženým rozvorem debutuje na autosalonu v Los Angeles.

Autobiography Black je britskou automobilkou označován za vůbec nejexkluzivnější auto její historie. Automobil je možné poznat již zvenku, a to díky odlišené masce chladiče a upraveným ventilačním otvorům. Celek doplňují sedmipaprsková 20palcová nebo 21palcová kola.

Opravdovou specialitou je interiér, kde najdeme paket Executive Class. Ten nabízí speciální čalounění a dvě polohovatelná sedadla vzadu oddělená prodlouženou středovou konzolí. Její součástí jsou elektricky ovládané stolky pokryté kůží s držáky na nápoje a USB vstupy. Nechybí tu ani chladnička s prostorem na sklenice a lahve. Pasažéři si navíc mohou vychutnat masážní sedadla.

Gerry McGovern, ředitel pro design a vrchní kreativní ředitel v automobilce Land Rover tvrdí, že tato edice byla navržena podle přání zákazníků, kteří toužili po větší exkluzivitě. Pod jejím vývojem je podepsána divize Engineered To Order (ETO) zaměřená na speciální edice a individualizaci vzhledu.

Range Rover Autobiography Black bude dostupný od března příštího roku. Automobil bude možné objednat ve dvou provedeních – s běžným a prodlouženým rozvorem. Range Rover long wheelbase je proti výchozímu provedení o 20 centimetrů delší a na délku tak měří 5,2 metru.

Pasažéři v druhé řadě sedadel mají v prodlouženém Range Roveru o 186 mm více prostoru v oblasti nohou. Opěradlo je možné nastavit v rozsahu 17 stupňů, což je o osm více než u obyčejného Range.

Prodloužený Range Rover je součástí rozšiřování modelové nabídky automobilky Land Rover, která chce do roku 2020 prodávat na 16 modelů. Není však prvním prodlouženým Range Roverem, již první generace tohoto vozu byla nabízena v prodloužené verzi LSE. Tehdejší generace byla k dispozici s pětidveřovou a třídveřovou karoserií.

David Bureš
Diskuze (10)
26. 11. 2013 10:50
Re: Hmmmm...
S-klasse a spol nejsou tak prostorné vozy. Od toho tu byl Maybach. 62 byla co do posedu vzadu king. To máš o metr delší auto.

Řekl bych, že to dělá linie střechy. Kufr sedanu zmírní dojem autobusu.
26. 11. 2013 07:43
Re: Hmmmm...
to je fakt, tak nějak se to v sedanu líp "schová", každopádně jsem seděl vzdadu v long verzi novýho "eska" a místo by to ještě chtělo, v rr jsem viděl jen kratší verzi a místa vzadu nic moc
26. 11. 2013 00:03
Re: Hmmmm...
U sedanů mi to tolik nepřijde.
25. 11. 2013 18:19
Re: Hmmmm...
každý natažený auto z důvodu většího prostoru pro zadní cestující holt vypadá trošku hůř než normální karoserie, ale to parádní místo co vzniká, tam bych se nestyděl tchyni povozit :-)
Avatar - 3_diamanty
25. 11. 2013 15:09
Re: Hmmmm...
dobry postreh :yes:

RR je celkom jasny jednoznacny a suverenny kral SUV sveta :yes: