Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Overfinch: Britský aristokrat je ještě luxusnější

David Bureš
Diskuze (4)
Overfinch se úpravou vozů automobilky Land Rover zabývá už 38 let. Nejnovější generace Range Roveru tak v její nabídce nemůže chybět.

Range Rover můžeme směle označit za nejluxusnější SUV na světě, zvlášť v jeho prodloužené verzi. Některým firmám je to ale málo a nabízejí ještě luxusnější verzi tohoto automobilu. Lepší Range Rover představuje i firma Overfinch, specialista na vozy této značky.

Změny na upraveném voze jsou rozsáhlé, avšak vcelku decentní. Příď zdobí nový nárazník s výraznějšími chladicími otvory. Také vzadu je nový nárazník s elegantně zabudovanými koncovkami výfuku. Linii střechy zakončuje spoiler, který je větší než u výchozího auta. Kola mohou být 22palcová, nebo 23palcová.

Nové díly karoserie jsou vyrobeny z karbonových vláken, což je v souladu mezigenerační dietou Range Roveru. Čtvrtá generace tohoto automobilu proti předchůdci díky hliníkové samonosné konstrukci karoserie a podvozku zhubla v závislosti na specifikaci o 318 až 420 kilogramů.

Uvnitř Range Roveru Overfinch čeká na posádku kožené čalounění a ručně zpracované dýhy. V nabídce jsou dva vzory sedadel, zákazníci mohou vybírat z různých barev čalounění i prošívání. Samozřejmostí je perfektní zpracování.

Individualizovat je možné také exteriér. Vybírat je možné z různých laků, barevných kombinací a provedení detailů. Například automobil na přiložených fotografiích disponuje viditelnou strukturou karbonových vláken v mřížce předního nárazníku.

Nabídka motorů není proti výchozímu Range Roveru nijak omezena, některé agregáty je možné dále upravit.

Standardní Range Rover je dostupný se vznětovým šestiválcem 3.0 TDV6, vznětovým osmiválcem 4.4 SDV8 a dvou verzích pětilitrového benzinového osmiválce (s kompresorem, nebo bez). Nabídku nedávno rozšířila také hybridní varianta kombinující turbodiesel 3.0 SDV6 s elektromotorem.

Overfinch hodlá stavět pouze 100 exemplářů upraveného Range Roveru ročně, díky čemuž si auto udrží jistou exkluzivitu.

Společnost Overfinch sídlící v anglickém Leedsu byla založena v roce 1975, celou dobu své historie se zabývá úpravou vozů automobilky Land Rover.

Aktuálně v její nabídce figuruje vedle Range Roveru také Range Rover Evoque, z Land Roverů to jsou modely Discovery a Defender. Na začátku příštího roku má debutovat balíček vylepšení pro druhou generaci Range Roveru Sport.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - vabis
23. 12. 2013 22:29
:-)
Když se dívám na ty gumy, tak na východní cesty to není. Na západní je zas škoda se trápit s SUV, to využití mi prostě není jasné :-| Naštěstí LC 200 je ještě v pořádku :-)
Avatar - šmoula nešika
23. 12. 2013 18:03
Re: Design
Už to bylo i horší. Na Clarksonovu recenzi svítivého SuperSportu jen tak nezapomenu...
23. 12. 2013 17:39
Re: Design
:yes:
Avatar - Warrual
23. 12. 2013 17:13
Design
Naprostý zprznění vzhledu tak hezkýho auta. Copak auto co nemá prasácký nasávací otvory, pořádnej spoiler a dvanáct párů trubek vzadu se dneska neprodá? Fuj všem sportovním paketům!