Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rat rod na ruský způsob aneb šílená Lada (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (74)
Pro stavbu rat rodu lze využít téměř cokoliv, co má nebo někdy mělo čtyři kola a motor. Důkazem může být stroj, který byl původně Ladou 2106.

Móda rat rodů se ze Spojených států amerických od sedmdesátých let, do nichž jsou většinou datovány jejich počátky, úspěšně šíří po celém světě. Základem těchto strojů tak již dávno nejsou jen Fordy a Chevrolety z dvacátých až padesátých let dvacátého století.

Stavitelé strojů, působících dojmem, že jsou na své poslední cestě směrem na vrakoviště, mají opravdu pořádnou fantazii a dokazují, že rat rod může mít nejrůznější podoby. Mezi ty nejdivočejší stavby lze zařadit kreaturu, která byla původně nenápadnou Ladou 2106.

Ve své dřívější podobě má tento model, vyráběny v letech 1975 až 2006, pod kapotou čtyřválec o objemu 1568 cm3, disponující výkonem 57,5 kW (78 k) při 5200 min-1 a točivým momentem 122 N.m při 3500 min-1.

V rámci proměny v rat rod se tato pohonná jednotka dočkala masivní přestavby, pří níž bylo využito komponentů z dalších modelů Lada a rovněž došlo na montáž dvojice turbodmychadel. S výkony, jichž nyní motor dosahuje se sice jeho tvůrci prozatím nepochlubily, ale není pochyb o tom, že budou výrazně vyšší než u sériového provedení.

Rat rod sice potřebuje pořádný motor, ale důležité jsou i jeho další části, pro dosažení požadovaných jízdních výkonů i vzhledu vraku těsně před smrtí se proto odporoučela přední část karoserie, zatímco ta zbývající si kvůli správně ošuntělé vizáži ponechala všechny stopy, které zanechal zub času - od zašlého laku přes pár ťukanců, až po prosvítající rez. Celek se pak dočkal ještě nejen na severoamerické půdě tolik populárního top chopu, což není nic jiného než snížení střechy.

Takto upravená karoserie je spolu s pohonnou jednotkou a nápravami uložena na žebřinový rám, který byl vyroben přímo pro tento stroj. Celkovému pojetí stroje odpovídá i provedení interiéru s odkrytými plechy, v němž jsou mírným ústupkem pohodlí anatomická sedadla, která spolu s volantem Sparco a provedením palivové nádrže i zadní nápravy naznačují, že tento rat rod nebude jen děsit ostatní účastníky silničního provozu, ale zamíří i na start závodů ve sprintech.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (74)
Re: Only
Tak predevsím, vypatlance, o jaké "putinově páté koloně" tady slintás? Tvoje dosavadní príspevky ukazují ze krome nenávistné rusofobie toho moc nedás. Nedokázes ani vybocit z hýkajicího stáda a samostatne pracovat s informacemi. >:D >:D >:D

Ted k tvým dalsím slintum. Nevím jestli se slova "Only in Russia" nekomu nelíbí. Ja s tím nemám problém, baví me jenom jak místní hrdina který tluce hubou jenom na internetu najednou píse anglicky.

Tak co, hrdino který je zvyklý drzet hubu a krok, at uz v totalite nebo v demokracii, a vyskakuje jenom na internetu. Budes ted vsechny tvoje slinty psát anglicky? >:D >:D >:D
18. 11. 2015 12:43
Re: Only
Only in Russia je taky běžně používaný mezinárodní pojem.Problém je v tom,že se putinově páté koloně vůbec nelíbí. >:D
Re: Only
Myslís slova emerging markets, vypatlánku? Z pozice ubozáka jako ty to mozná vypadá svetácky, manazersky. Ve skutecnosti to je bezne pouzívaný mezinárodní pojem. Ale pro hrdinu který celý svuj príspevek píse v anglickém jazyce (Only in Russia - >:D >:D >:D >:D >:D ) by to prece melo znít zcela normálne. >:D >:D >:D

Tak co, odbojári který celý zivot dokázal jen drzet hubu a krok, co tady dál vyzvracís?
18. 11. 2015 12:18
Re: Only
Ty jsi nahoře dokázal sesmolit dvě.Ale zato vypadaly tak světácky,manažersky. >:-[]
Re: Only
Kdyz se podívám na tebe a tobe podobné, tak jste za totality makali, kradli a jinak drzeli hubu a krok, potom jste si trochu zacinkali klíci a potom jste zase drzeli hubu a krok. Hrdinové. >:D >:D >:D

Ale ses machr, dokázes sesmolit tri slovícka v anglickém jazyce. >:D >:D >:D >:D >:D