Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Red Bull by mohl nový supersport vyvinout s Aston Martinem

David Bureš
Diskuze (0)
Nový automobil navržený aerodynamickým mistrem Adrianem Neweym bude chtít konkurovat McLarenu P1, Ferrari LaFerrari či Porsche 918 Spyder.

V červnu vyplynulo na povrch, že stáj Formule 1 Red Bull Racing by ráda postavila sériový automobil. Spekulace o novém voze s okřídleným býkem dále zesílily, když britský Autocar zveřejnil informaci, že Red Bull Racing bude na autě spolupracovat se značkou Aston Martin. Dosud se přitom spekulovalo spíše o spolupráci s Infiniti.

Britská automobilka práce na novém supersportu zatím oficiálně nepotvrdila. Poradce Red Bull Racing Helmut Marko však serveru Speedweek.com sdělil, že stáj řeší s Aston Martinem možnosti spolupráce na projektech, které nesouvisí s Formulí 1.

Nový automobil má navrhnout geniální konstruktér Formule 1 Adrian Newey, který je poslední roky spojen právě s týmem Red Bull Racing. Newey podle Autocaru už na novém autě pracuje, a to údajně ve spolupráci s lidmi z Aston Martinu.

Aston Martin se má na projektu podílet svými technickými znalostmi, designérský tým má pak Neweymu pomoci s tvary vozu tak, aby byl nejen aerodynamický účinný, ale také pohledný. Osoby seznámené se situací tvrdí, že práce sice probíhají, není však jisté, zda dojde k jejich uskutečnění.

Autocar citoval šéfa týmu Red Bull Racing Christiana Hornera, který tvrdí, že Newey chce auto postavit jako odkaz budoucím generacím. Navřený supersport má být velice extrémní, konkurovat chce těm nejlepším plug-in hybridním modelům současnosti, McLarenu P1, Ferrari LaFerrari a Porsche 918 Spyder.

Novinka by mohla být představena v roce 2018. Cílem Neweyho je navrhnout auto tak, aby bylo schválené pro silniční provoz. Není však vyloučeno, že se nakonec bude jednat jen o speciál určený pro silniční okruhy.

Informace o spolupráci Red Bullu a Aston Martinu na projektu superauta následují jen pár dní poté, co se objevily zprávy o tom, že obě společnosti jednaly o možné spolupráci ve Formuli 1. Red Bull by v takovém případě patrně přešel na motory Mercedes-Benz, kterými by vyměnil stávající neúspěšné jednotky od Renaultu. Mercedes totiž v budoucích letech dodá Aston Martinu agregáty pro jeho silniční modely.

David Bureš
Diskuze (0)