Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Reithofer: BMW nemá zájem o značku Aston Martin

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Během čtvrteční prezentace ekonomických výsledků skupiny BMW Group byla vyjasněna také jedna ze strategických otázek směřování tohoto koncernu.

Šéf BMW Group Norbert Reithofer řekl, že německá automobilka nemá zájem o koupi značky Aston Martin. O její prodej usiluje Ford Motor Company, aby tak vylepšila současnou ekonomickou situaci a získala hotovost .

"Jsme jasně orientovaná společnost a chceme jí i nadále zůstat. Ne nemáme o Aston Martin zájem", řekl Reithofer během setkání s analytiky.

O Aston Martin má podle amerických médií velký zájem Bernard Arnaut, jenž vydělal jmění na luxusním zboží (vlastní například 51% společnosti Louis Vuitton Moët Hennessy).

Arnaut chce vytvořit investiční skupinu s Belgičanem Albertem Frère a usilovat o koupi Aston Martinu. Aston Martin je nyní v nejlepší kondici za posledních několik let, na cestě jsou nové modely, prodeje rostou, a tak se může zdát nesmyslné, aby Ford tuto značku prodával. Ford se však chce stát mnohem pružnější organizací, která bude schopna rychleji reagovat na změny na trhu, a automobilky typu Aston Martin mohou být novému Fordu spíše přítěží.

Ondřej Láník
Diskuze (13)
5. 11. 2006 13:30
Re: Já zájem mám
proč myslíš že by to žena nezvládla ? podle mě by se našla spousta schopných žen která by takovou firmu dovedla zdatně ukočírovat ... ;-)
4. 11. 2006 17:42
neprodávat
no osobně si myslím že ford dělá chybu že se chce AM zbavit
Avatar - Pekelná Micinka
4. 11. 2006 12:19
Re: Já zájem mám
Ale Janinko... Takovouhle značku o chlapskejch emocech nemůže řídit ženská... ;-) :yes:
4. 11. 2006 10:25
jedním slovem...
... škoda :'-(