Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rekordní Alfa Romeo MiTo QV v roli ničitelky balónků (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (25)
Každý může být v něčem nejlepší…

Automobilovým světovým rekordmanem se může stát dnes každý. Třeba ve zvláštní disciplíně: rozjíždění nafouklých balónků.

Smyslem takových akcí bývá většinou marketing a v případě britského zastoupení Alfy Romeo tomu nebylo jinak. Účelem MiTo Aquabatics Challenge bylo propagovat nejostřejší MiTo QV (Quadrifoglio Verde - zelený čtyřlístek) na dnes tolik populárních sociálních sítích.

Organizátoři nerozmístili balónky na asfalt jen tak zbůhdarma, ale stylizovali jej do loga automobilky. Bylo jich přesně 2.738. Do karbonové sedačky na místo řidiče usedl Terry Grant. Aby se hatchback s výkonem 125 kW (170 k) a předním pohonem dostával lépe do smyku, trať na příslušných místech pokrývala voda.

Na akci byli pozváni i fanoušci facebookové stránky Alfa Romeo UK, protože dovozce si pro ně připravil soutěž. Pokud by se někomu podařilo odchytit neprasklý balónek, odměnou mu byl track day na okruhu v Goodwoodu. Povedlo se to celé čtveřici fans.

Mimochodem, britský testovací jezdec Alfy měl před pokusem na svém kontě podobných kuriózních rekordů již devatenáct. Tento byl tedy jeho jubilejním, v pořadí dvacátým.

Aleš Dragoun
Diskuze (25)
7. 12. 2011 13:40
Re: Vrazda
Článek je o Alfě, tak to zkus znova.
Avatar - DRBNUTY
7. 12. 2011 13:30
Re: Vrazda
Ty so svojou prezyvkou si to tiez moc nevyhral...nie nedarmo sa hovori:Sprosty ako baran >:D
Avatar - DRBNUTY
7. 12. 2011 13:00
Re: Vrazda
Volam sa Janko Slota som a vlastnim Mercedes McLaren SLR...spokojny?
7. 12. 2011 10:45
nadhera
Nadherna reklama - hned by som si jedno Mito kupil :yes:
7. 12. 2011 09:35
Re: Vrazda
Raději zkus něco k autům.