Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Captur: 4x4 nebude, RS také ne

David Bureš
Diskuze (19)
Renault Captur je crossover do města, i proto automobil nebude v blízké době nabízený ve speciálních verzích pro okresky a do lehčího terénu.

Renault Captur se v Česku začne prodávat od čtvrtka 16. května, již nyní je však jasné, jaké verze v blízké době na trh nedorazí. Automobilka nepočítá s pohonem všech kol, ani s vrcholnou sportovní variantou z dílny divize Renault Sport.

Důvodem, proč tyto verze nebudou k dispozici, je fakt, že by si patrně nenašly dostatečný počet zákazníků, aby se jejich vývoj Renaultu vyplatil.

Captur je hlavně stylovým autem, do terénu prakticky jezdit nebude, a tak pohon všech kol nepotřebuje.

Příliš zákazníků by si patrně nenašel ani Captur RS, vyšší stavba karoserie přece jen není ideální pro rychlou jízdu po okreskách nebo na okruzích, pro kterou jsou vozy divize Renault Sport určeny. Na druhou stranu takové BMW X5 M ukazuje, že o velká rychlá SUV zájem je.

Captur navíc sdílí velkou část techniky s Cliem, což by usnadnilo vývoj provedení od Renault Sport, a tak by sportovní SUV nakonec mohlo v delším horizontu vzniknout. Automobilka tvrdí, že nejdříve musí být prodejně úspěšný běžný Captur, až poté bude výrobce vůbec zvažovat variantu s logy R.S.

Existuje také možnost, že by se sportovní varianta prodávala jen mimo Evropu. Potenciální konkurent Nissan Juke Nismo je totiž na mimoevropských trzích vcelku úspěšný, zatímco na starém kontinentu o něj tak velký zájem není.

Captur se na českém trhu teprve začne prodávat, příští týden bude zveřejněn jeho ceník. Malé SUV, nepřímý nástupce malého MPV Modus, bude dostupné se třemi motory – ze zážehových to budou přeplňovaný tříválec 0.9 TCe/66 kW a přeplňovaný čtyřválec 1.2 TCe/88 kW, turbodiesel bude v nabídce jediný – 1.5 dCi/66 kW.

David Bureš
Diskuze (19)
16. 5. 2013 10:00
Re: Na nic...
Viem ako sa predava s 4x4 v AT...pytal som sa na to v centrale vo Viedni, ked sme ho chceli kupit. V AT tvori 4x4 asi 55%. Kolko ale tvori doteraz so 100000 predanymi kusmi z celeho sveta, to nemam predstavu.
16. 5. 2013 09:32
Re: Na nic...
Mokka je větší a netuším, jak se prodává s 4x4. Ty to víš? Třeba se prodává dobře a třeba na tom Opel neprodělá. Mokka se dělá společně s Traxem v Korei a proto se možná 4x4 vyplatí. U Renaultu jim to asi finančně nevyšlo, tak 4x4 nebude. Přece jen to není Juke se znakem Renaultu, tak by asi společná výroba v Japonsku nešla.
16. 5. 2013 08:56
Re: Na nic...
Slo mi o zaujem o 4x4...nemyslim si, ze u mensieho modelu je zaujem o 4x4 mensi ako u väcsieho, excellentnym prikladom je Mokka. Ta sa predava s 4x4 ako teple rozky. ;-)
Avatar - woody-alien
16. 5. 2013 08:22
Re: r
>:D Zatím ne, ale na každýho jednou dojde. >:-[]
15. 5. 2013 22:03
Re: r
>:-[] Osobní zkušenost? :-O >:-[]